Alaşehir'den Milletvekilliği için 10 Aday Adayı Başvuruda Bulundu

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde milletvekilliği aday adaylığı başvurucu süreci tamamlandı. Toplam 10 milletvekilinin seçileceği Manisa’da bir önceki genel seçimlerde AK Parti 5, CHP 3, İYİ Parti ve MHP birer milletvekili çıkarmıştı. 10 milletvekili çıkaracak ilde en çok başvuru 65 aday adaylığı ile AK Parti’ye yapıldı. Güçlü isimlerin adaylık başvurusu yaptığı, rekabetin yoğun olduğu İYİ Parti’ye 35, CHP’ye 34 başvuru yapılırken MHP’de partinin ildeki tek milletvekili olan Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın da yer aldığı listede 19 kişi başvuru yaptı. Alaşehir'den 2023 milletvekilliği aday adaylığı için 5 farklı partiden 10 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Manisa genelinde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partiden mevcut milletvekilleriyle birlikte 153 aday adayı başvuruda bulundu. Seçim takvimine göre Takvime göre, cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta, milletvekili kesin aday listeleri ise 19 Nisan'da ilan edilecek. 28. Dönem milletvekilliği için 5 farklı siyasi partiden 10 aday adayı başvuruda bulundu. Kamuoyu, kesin milletvekilliği listesinde Alaşehir’den kimlerin listeye gereceğini merak ediyor.

ALAŞEHİR'DEN ADAY ADAYLARI BELLİ OLDU

28. Dönem milletvekili aday adaylığı için Alaşehir'den 5 farklı partiden 10 aday adayı başvuruda bulundu. Alaşehir'den milletvekilliği için aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler şöyle:

AK PARTİ ( 1 Aday Adayı)

AK Parti eski İlçe Başkanı Yaşar Demirel, partisinden milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

CHP (3 Aday Adayı)

Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adaylığı için başvuran isimler; Aile Hekimi Doktor Neşe Zengin, emekli çiftçi Ali Aydın ve Siyaset Bilimci Onur Korkmaz başvuruda bulundu.

MHP (1 Aday Adayı)

MHP'den aday adaylığı başvurusu yapan tek isim ise işadamı Milliyetçi Hareket Partisi MKYK üyesi Ali Uçak oldu.

İYİ PARTİ (4 Aday Adayı)

Alaşehir'den İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adaylığı için ise Alaşehir Belediyesi eski Başkanı Diş Hekimi Gökhan Karaçoban, Mühendis Mehmet Doğan, eski milletvekili merhum İsmail Bozdağ'ın oğlu Volkan Bozdağ ve İşletmeci Rifat Pelen başvuruda bulundu.

Memleket Partisi ( 1 Aday Adayı)

Memleket Partisi'nden aday adaylığı başvurusu yapan tek isim ise Ziraat Mühendisi Utku Aktürk oldu.

10 aday adayından kaç kişi seçilebilecek sıradan listeye girecek merak konusu.

SEÇİME KATILABİLECEK PARTİLER BELLİ OLDU

YSK geçtiğimiz günlerde seçime katılmaya hak kazanan partilerin isimlerini açıklamıştı. Listeye göre Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, AK Parti, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi seçimlere katılabilecek.

alaşehir milletvekili alaşehir seçim manisa 2023 milletvekili adayları alaşehir 2023 milletvekili