Alaşehir'de yürekleri ısıtan görüntü

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’de soğuktan üşüyen yavru köpeğin titremesine dayanamayan küçük bir çocuk, soğuk havaya aldırış etmeden üzerindeki ceketi çıkartarak köpeğin üzerine örttü.

Alaşehir’de Baklacı Mahallesi'nde ikamet eden 13 yaşındaki Ali Karakoç isimli küçük çocuk, havaların soğumaya başladığı bu günlerde yürekleri ısıtacak bir olay yaşattı bizlere. Küçük çocuk, soğuğun kendini iyiden iyiye hisettirdiği sabahın erken saatlerinde sokak ortasında titreyen yavru köpeği farketti. Hemen kucağına alarak sevdi ve hiç düşünmeden ve soğuğa aldırış etmeden üzerindeki hırkayı çıkararak yavru köpeğe sardı. Ailesinden aldığı harçlık ile almış olduğu bisküvileri de yavru köpeğe yediren küçük çocuk yavru köpeği kucağına alarak sevmeye başladı. Karnı doyan ve üşümesi geçen yavru köpek ise bir kaç dakika içerisinde derin bir uykuya daldı. Bu manzarayı gören vatandaşların ise soğuk havaya rağmen içleri ısındı.

Uzmanlara göre çocuklarda hayvan sevgisi gelişime katkı sağlıyor 

Çocukların duygusal ve sosyal gelişiminde önemli rol oynayan hayvan sevgisinin küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerekiyor. Çocuğun çıkar gözetmeden bir hayvanla sevgi bağı oluşturması ve sorumluluk alması onu hayata hazırlayarak anne babalara da önemli kolaylıklar sağlıyor. Yapılan araştırmalar ise, evcil hayvan besleyen kişilerin evcil hayvan beslemeyenlere oranla psikolojik durumlarının daha iyi olduğunu, fiziksel olarak daha sağlıklı olduklarını, olumsuz duygularla daha kolay baş ettiklerini, disiplinli ve dışa dönük olup, kendilerini daha az yalnız hissettiklerini göstermiş. Ayrıca hayvan beslemenin çocuğun kendi kararlarını kendi verebilen bir birey olma becerisini artıracağını belirten uzmanlar, özellikle çocukluktan ergenliğe geçiş döneminde evcil hayvanı olan çocukların yaş itibariyle hayvanın bakımı ile ilgili konularda daha fazla sorumluluk alması, onların özerklik kazanımını desteklediğini belirttiler.

alaşehir köpek alaşehir sokak köpeği alaşehir sokak hayvanı