Alaşehir'de Yüksek Kesimler Karla Kaplandı

Alaşehir Manşet Haber - Soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Alaşehir'de yüksek kesimler karla kaplandı. Ortaya karpostallık görüntüler çıktı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesinin kırsal Karadağ ve Kozluca Mahallesi sakinleri güne kar sürpriziyle uyandı.

Alaşehir'in yüksek kesimlerindeki Karadağ, Kozluca Mahallesi ve çevresindeki dağınık yerleşim yerlerinde, hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte gece saat 03.00 sıralarında kar yağışı başladı.

Karadağ Köyü'nde kar yağışını fırsat bilen çocuklar; kızak, su bidonları ve poşetlerle kaymanın keyfini yaşadılar. Köyün yokuş yolunda toplanan çocuklar, getirdikleri kızak, su bidonları ve poşetlerle kaydı. Her defasında yorulmadan tepeye çıkarak kayan çocukların eğlencesi, ilginç görüntüler oluşturdu. Kızakla kayan çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte eğlendiklerini söyleyerek, "Arkadaşlarımızla gelip burada kayıyoruz. Çok güzel, çok eğlenceli, iyi ki kar yağdı. Burada kışın en iyi oyun kızakla kaymaktır” dedi.

Ailelerin tüm uyarısına rağmen çocukların yaz aylarında hazırladıkları kızakları çıkarttığını belirten köy sakinleri, yağan kar ve soğuk havanın kendileri için çile, çocuklar için de eğlence haline geldiğini söyledi.

Uzun zamandır kar beklediklerini belirten Karadağ Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Karataş, “Bu yıl ilçemiz çok fazla yağış almadı. Aralık ayının ortasına gelinmesine karşın havalar mevsim normallerinin üzerinde gitmişti. Aralık ayının son günlerinde havanın soğuması ile birlikte kar yağışı etkili oldu. Kar ile birlikte hem mikroplar kırılacak hem de baraj ve göletlerimizde su birikecek. Gece saatlerinde başlayan kar 7'den 70'e hepimizi sevindirdi. Tek sıkıntımız seralarımızın üstüne kar ile birlikte fazla yük birikti. İnşallah seralarımız çökme yapmaz” diye konuştu.






2020 alaşehir kar alaşehir kar alaşehir kar yağdı alaşehir kar var mı alaşehir karadağ kar alaşehir kozluca kar