Alaşehir'de Yola Çıkan Domuzlar Tehlike Saçıyor

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesi'nde son birkaç yıldır sayıları hızla artan yaban domuzları sürücülerin ve çiftçilerin kabusu haline geldi. Ana yollara çıkarak trafik kazalarına neden olan yaban domuzları, kasaba ve köylerdeki ekili arazilere zararlar veriyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de sayıları hızla artan yaban domuzları sürücülerin kabusu haline geldi. 

Özellikle dağlık alanlarda yaşayan ve Kasaplı, Killik ve Baklacı Mahallesi mevkiilerinde bulunan sazlıkları yaşam alanı olarak seçen yaban domuzu sürüleri, ihtiyaçlarını giderebilmek için sık sık çevrede ki karayollarına çıkarak karşı arazilere geçiş yapıyor. Aynı anda zaman zaman 10-20 domuzun geçiş yaptığı güzergah tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yola aniden çıkan yaban domuzu sürülerini fark edemeyen sürücüler, kaza yapıyorlar. Domuzların sebep olduğu kazalarda yaralananlar oluyor. Bazı sürücüler ise büyük maddi hasarlar ile olayı atlatıyorlar.

MADDİ HASARLI KAZALARA SEBEP OLUYOR

Yaban domuzlarının özellikler Kemaliye - Alaşehir ve Killik - Alaşehir arası yollara kadar gelmeleri yüzünden çok sayıda trafik kazası meydana geliyor. Havanın karardığı saatlerde seyir halinde olan sürücülerin daha dikkatli ve yavaş seyretmeleri gerekiyor. Çevre köylerde yaşayanlar bu domuz sürülerinden haberdar oldukları için araç kullanırken tedbirli davranıyorlar. Ancak bölgeye yabancı olan diğer sürücüler tehlikeden haberdar olmadıkları için aracı hızlı kullanıyorlar ve önlerine bu domuz sürürleri çıkınca kaza yapıyorlar.

İlçede en son Killik Mahallesi'nde domuz sürüsü yüzünden maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Cemal Mutlu yönetimindeki otomobil, Killik Mahallesi mevkiinde seyir halindeyken yola aniden çıkan domuz yüzünden otomobiliyle üzüm bağına uçtu. Yaşadığı kazayı anlatan Mutlu; "İşe gitmek için akşam saat 23:00 sularında evimden ayrıldım. Killik Mahallesini yeni geçmiştim ve birden arabama sert bir cisim çarptı. Çarpmanının etkisi ile direksiyon hakimiyetimi kaybettim ve üzüm bağına uçtum. Otomobilimde ciddi maddi hasar meydana geldi. Kazadan sonra yaptığımız incelemede bir domuzunun hızla aracımın sağ arka kapısına çarptığını tespit ettik. Verilmiş sadakamız varmış ki can kaybı yaşanmadı" dedi.

Geçtiğimiz süreçre büyük maddi hasarlı bir kaza da Baklacı Mahallesi'nde meydana gelmişti. Kemal Ö. (28) idaresindeki otomobil, Alaşehir - Kula Karayolu Baklacı Mahallesi mevkiinde yola aniden çıkan yaban domuzuna çarpmış, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil şarampole devrilerek üzüm bağına uçmuştu. Kazada yaralanan araç sürücüsü, olay yerine gelen 112 acil sağlık ekiplerince Alaşehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

TARIM ALANLARINI TALAN EDİYORLAR

Tarım alanlarına zarar veren yaban domuzları yöre sakinlerini tedirgin etmeye devam ederken ekili alanlara verdiği zararın boyutu ise her geçen gün artıyor. Oldukça kalabalık ve sürü halinde tarlaya giren domuz sürüsü kısa süre içerisinde tarladaki ürünleri talan ediyor.  Yaban domuzları buğday tarlaları ve sebze bahçelerine büyük zarar veriyor. Çiftçimiz bu durumdan son derece mağdur. 




alaşehir domuz alaşehir domuz kaza alaşehir kaza alaşehir trafik kazası alaşehir son dakika trafik kazası