Alaşehir'de Yıllar Önce Bebekleri Çalındığı İddia Edilen Aile İçin Umut Işığı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Bazı anlar vardır sevinç, hüzün, mutluluk ve acı hepsi bir arada yaşanır. Size, birileri o anda ne yaşadığınızı sorsa duygu haliniz için net bir cevap veremezsiniz. İşte tamda böyle bir ruh hali yaşadım bugün. Yıllar önce bebekleri ortadan kaybolan Alaşehir'li acılı aile için umut verici bir haber aldım. Ailenin geçmişte yaşadığı acılı hadiselere benzer olaylar yaşayan bir kızımız bizlerle irtibat kurdu. Yaptığımız görüşme bizler için umut oldu. Yıllardır hiçbir maddi menfaat beklemeden yapmış olduğum haberlerin mükafatını bu görüşme ile aldım. Acılı ailenin ve anne baba şefkatinden mahrum büyümüş genç kızımızın sevgi dolu görüşmeleri benim için ödüllerin en büyüğüydü.

Yaklaşık 10 ay önce başladı her şey... Kemaliye Mahallesi'nden bir ailenin yıllar önce bebeklerinin ortadan kaybolduğu bilgisini aldım. Üzücü bir olaydı ve hemen acılı aileyi bularak konunun detaylarını öğrendim. Kayıp bebek dosyasına ait ilk manşetimizi aşağıdaki haberde atmıştık. 

Alaşehir'de Skandal Olay! Bebek Kaçırıldı mı, Gerçekten Öldü mü (Okumak İçin Tıklayın) 

Yapmış olduğumuz bu haberin ardından aynı günün gecesi saat 23:45'de benzer bir kayıp bebek ihbarı daha aldım. Bu kez bana ulaşan aile ise Kozluca Mahallesi'ndendi. Kemaliye Mahallesi'ndeki bebekleri kaybolan Ali - Hüsniye Çevik çiftinin yaşamış oldukları acı olayın benzeriydi aktardıkları. Bu telefonun ardından yaptığım araştırmalar sonucu 90'lı yıllarda büyük şehirlerdeki hastanelerde bebek kaçırma olaylarının sıkça yaşandığı bilgisine ulaştım ve yeni kayıp bebek haberini de aşağıda gördüğünüz hali ile manşetimize taşıdık.

Alaşehir'de Bir Bebek Skandalı Daha! (Okumak İçin Tıklayın) 

Bebeklerin izini sürebilmek adına evlat acısı çeken aileler ile birlikte İzmir Behçet Uz Hastanesi gittiğimizde orada yetkililerden aldığımız ölüm saat ve tarihleri ile mezarlıklar müdürlüğündeki defin günü bilgilerinin birbirini tutmadığını fark ettik. Acılı ailelerin yıllardır yaşamış oldukları şüphe, görmüş olduğumuz çelişkili tarihler ile daha somut bir hal aldı. Aileler, çocuklarının ölmediğini, onlardan kaçırıldığını bu süreçten sonra daha net bir şekilde hissetmeye başladılar.

UMUT VEREN TELEFON ALDIK   

Yapmış olduğumuz haberlerin üzerinden yaklaşık 10 ay geçmişti. Olayla alakalı hukuki süreç devam ederken umut veren bir telefon aldık. Arayan kişinin Kozlucalı Mehmet ve Gülenay Vural çiftinin 1999 yılında doğan ikiz çocuklarından birisi olma ihtimali vardı. İsmini daha sonra açıklayacağımız 1999 doğumlu genç kızımız, bebekken İzmir'de varlıklı bir aileye evlatlık olarak verilmiş. Yaşamış olduğu acı süreci bizlere aktaran genç kızımız; "1999 yılında doğmuşum ve İzmir'li varlıklı bir aileye evlatlık olarak verilmişim. Evlatlık olarak verildiğim ailede küçük yaştayken annem vefat etmiş. Birkaç sene sonrasında ise çocuk esirgeme yurduna vermişler beni. Yıllarca gerçek ailemi aradım ve yapmış olduğunuz haberlerden birini okudum. Çok etkilendim. Hemen haberde adı geçen kişilerin sosyal medya adreslerini taradım. Haberde adı geçen kişilerin çocukları bana o kadar çok benziyorlardı ki şaşkınlık içerisinde kaldım. Durumu hemen arkdaşıma açtım ve birlikte taradık resimleri. O da çok şaşırdı. Resimdeki kişiler bana o kadar çok benziyorlardı ve ne yapacağımızı bilemedik. Daha sonra haberde ismi geçen iki ismi sosyal medya hesabımdan ekleyerek iletişim kurdum" dedi.

KIZIMI RÜYAMDA GÖRDÜM

Yıllardır evlat acısı çeken Mehmet Vural, öğle uykusu için yattığı sırada kayıp olan kızına kavuştuğu rüyasını görür. İçi buruk bir şekilde uyanan Vural'ın telefonu, bir kaç saat sonra kızı olma ihtimali olan genç kızımız tarafından aranır. Görüntülü konuşmaları sırasında baba Vural, diğer evlatlarına bire bir benzeyen genç kızı görünce ve genç kızın hayat hikayesini de dinleyince adeta şok geçirir. Uzun süre kendine gelemeyen baba Vural, görüşmelerin ardından genç kızı Alaşehir'e davet eder.

Önümüzdeki günlerde Alaşehir'e gelmeyi planlayan genç kız ve Vural ailesinin şuan için tek istekleri DNA testi yapılması. Yapılacak olan DNA testlerinin pozitif çıkması halinde yıllardır evlat hasreti çeken anne ve baba evlatlarına, hayatı boyunca anne baba şefkati göremeyen bir kız ise anne ve babasına kavuşmuş olacak.

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet 

alaşehir kayıp çocuk alaşehir skandal alaşehir kayıp bebek alaşehir çocuk kaçırma