Alaşehir'de Yılanların Dansı Kameraya Yansıdı

Alaşehir'e bağlı Çağlayan Mahallesi'nde çiftçiler, traktörle üzüm bağına giderken ilginç bir manzarayla karşılaştı. Yolun ortasında birbirine sarılmış iki yılan, adeta dans eder gibi hareket ediyordu.

Olay, çiftçilerin tarlaya gitmek için kullandıkları toprak yolda meydana geldi. Birbirine dolanmış halde bulunan yılanların çiftleşmek için bir araya geldiği görüldü. Çiftçiler, hayvanları rahatsız etmemek için önce korna çalarak onları uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak yılanlar yerlerinden kıpırdamayınca, bu sıra dışı anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

Görüntülerde, yılanların yolun tam ortasında birbirlerine sarılarak kıvrıldığı ve yavaş hareketlerle “dans” eder gibi göründüğü net şekilde izleniyor. Çiftçiler, yılanları rahatsız etmeden yolun kenarına geçmelerini bekledikten sonra yolculuklarına devam etti.

Alaşehir’de sıklıkla rastlanan yılan türleri arasında bu tür karşılaşmaların zaman zaman yaşandığı belirtilirken, uzmanlar çiftleşme dönemlerinde yılanların daha hareketsiz ve dikkatsiz olabileceğini hatırlatarak, özellikle tarım alanlarında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

alaşehir yılan yılan yılan çiftleşmesi