Alaşehir'de yeni sondaj kuyuları faaliyete alındı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçesine bağlı Çarıkkaralar mahallesinde faaliyete alınan yeni sondaj kuyusunun elektrik ve pompa montajı yapılarak vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlandı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kesintisiz içme suyu sağlamak adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Alaşehir ilçesine bağlı Çarıkkaralar mahallesine yeni sondaj kuyusu açıldı. Mahalleliye sağlıklı ve kesintisiz su temini noktasında yoğun bir gayret gösteren Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesine bağlı ekipler yeni kuyunun elektrik ve pompa bağlantılarını tamamlayarak faaliyete aldı. Söz konusu çalışmalar ile ilgili kısa bir açıklama yapan Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Kemal Anaç, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda içme suyu konusunda hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Alaşehir ilçemize bağlı Çarıkkaralar mahallemizde yeni açılan sondaj kuyumuzun elektrik ve pompa bağlantılarını tamamlayarak faaliyete geçirdik” dedi.

Piyadeler'de saniyede 25 litre su

İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Alaşehir'in Piyadeler mahallesinde de yeni bir sondaj kuyusu açıldı. Açılan sondajdan saniyede 25 litre verime sahip su çıktı. Çıkan sudan numune alınarak analize gönderildi. Analiz sonucuna göre sondajın bağlantısı yapılacak.

Mahalle Muhtarı İsa Bilgiç de, çalışmalardan memnun olduklarını ifade ederek, "Mahallemize yeni bir sondaj kuyusu açıldı. Suyun verimi de çok güzel. Aynı zamanda içme suyu depomuzun da tadilatı yapıldı. Fayans döşendi, boyandı. Etrafı düzenlendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

alaşehir maski maski alaşehir alaşehir çarıkkaralar alaşehir piyadeler