Alaşehir'de Yaz Kur'an Kursları yoğun ilgi görüyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Yaz tatilini fırsat bilen aileler çocuklarını temel din bilgisi almaları için açılan kurslara gönderiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde açılan Yaz Kur’an Kursları, Alaşehir'de de öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Kursların açılması ile birlikte camiler şenlenirken, program çerçevesinde çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirilmeye başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ülke genelinde 90 bini aşkın cami ile uygun mekânlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı. Kur'anı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an Kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Alaşehir'de de başladı.

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeye başladı. Yaklaşık 2 ay devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrenciler; Kur'an-ı Kerim, Peygamber'imizin Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlakı öğrenecek. 4-22 yaş arası tüm vatandaşlarımız Yaz Kur'an Kurslarına kabul ediliyorlar. Kur'an Kursunun ilk gününde Kur'an kursu ve camilere akın eden kız ve erkek çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın sevincini yaşıyor.

"Çocuklarımız Geleceğimizdir"

Alaşehir'de 151 cami, 2 yatılı ve 29 gündüzlü Kur’an Kursu olmak üzere toplam 220 sınıfta 5000 civarında öğrencinin öğreniminin devam etmekte olduğunu belirten Alaşehir İlçe Müftüsü Necati Kara, “Çocuklar geleceğimizdir. Milli ve manevi değerlere sahip bir gençlik yetiştirmek için Yaz Kur’an Kurslarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Birçok vatandaşımız temel dini bilgilerini çocuk yaşlarda camilerimizde alıyor. Bu yüzden Yaz Kuran Kurslarımız bizler ve vatandaşlarımız için önemli. Özellikle bu yıl yoğun bir talep var. Gayretlerimiz ve duamız çocuklarımızın vatanımıza, milletimize anne ve babalarına hayırlı birer evlat olması. Öğrencilerimizi düzenli olarak ziyaret ediyoruz, eksik olan Elif-ba, Kur’an-ı Kerim ve ders kitapları dağıtmaya devam ediyoruz. Ayrıca evlatlarımıza tadımlık ikramlar takdim ediyoruz. Bu hafta 27/06/2022 Pazartesi günü itibarı ile öğretime başlayan Yaz Kur’an Kurslarımız 28/08/2022 tarihine kadar devam edecektir.” dedi.

"Çocuklarımız yaz tatilini öğrenerek geçirecek"

Alaşehir'e bağlı Baklacı Mahallesi'nde bulunan Yaz Kur'an Kursuna iki çocuğunu gönderen öğrenci velisi Soner Vatansever, "Çocuklarımız ve gençlerimiz, camilerimizi şenlendirerek Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizin hayatını ve camilerimizin onlar için yaşam alanının bir parçası olduğunu öğrenecekler. Gençlerimiz, yavrularımız camiyi sevecekler, Allah'ı, Peygamberimizi, ezanı, bayrağı sevecekler ve bir arada yaşadığımız vatanı sevecekler. Yeni arkadaşlıklar edinerek, sosyalleşerek, ahlaklı ve maneviyatlı, vicdanlı, hak hukuk, haram helal bilen, vatanımıza, milletimize ve de tüm insanlığın hayrına iyi işler yapan bireyler olacaklar" dedi.






alaşehir kuran kursu alaşehir kurs kuran kursu alaşehir müftülüğü