Alaşehir'de Yağışlar Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçe merkezi ile köylerindeki son yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü.

Reklam
Reklam

Aralık ayının bölgede yağışlı geçmesi çiftçiyi sevindirdi. Son yağışlar ile beraber toprak adeta suya doydu. Geçen sene Alaşehir ve çevresinin fazla yağış almaması nedeniyle Afşar Barajı'ndaki su seviyesi alarm vermişti. Bu sene, kış aylarının geçen seneye oranla yağışlı geçmesi çiftçiyi memnun etti.  

Durumdan memnun olan çiftçiler bu yıl ürün dekoltesinden ümitli. Çiftçilerden Ekrem Tunç, ilk başlarda yağışların yetersiz olduğunu fakat son yağışlarla toprağın suya doyduğunu ifade etti. Çiftçilerin hazırlıklarına devam ettiğini ifade eden Tunç, bu yıl ekilen ürünlerden ümitli olduklarını belirtti.

Bölgedeki yağışların dikilecek olan ekinlerin ihtiyacı karşıladığını belirten Tunç, bu yıl yağmur yağmama sıkıntısının olmadığını ifade etti. Aşırı yağışların sebep olduğu bitki hastalıklarını beklemediklerini, hastalık riskinin az olduğunu, şayet görülürse dahi belli arazilerde görülebileceğini belirtti.

Şu an için her şey çok güzel gittiğini belirten Tunç, "inşallah Allah bundan sonra bir afet vermez. Barajlarımız gayet güzel beslendi, yer altı sularımız iyi beslendi. Şu ana kadar gidişatımız gayet güzel. İnşallah da böyle olur. Su, hava, toprak olmazsa hiçbir şey olmaz. Bizim yaşam tarzlarımızdan biri sudur. Muhakkak suyun olması lazım. Küresel ısınmada yer altı sularının çekildiği sıkıntıları görüyoruz, biliyoruz. Bu konu da bizim için bir berekettir. Hayırlı olacak inşallah" dedi. 

alaşehir alaşehir haberleri alaşehir ekin alaşehir yağmur alaşehir mahsül