Alaşehir'de vicdansız hırsızlar çaldıkları motosikleti yaktılar

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de güvenlik kameralarına rağmen oturduğu evinin önünden geçtiğimiz Mayıs ayında çalınan motosikletini aylar sonra tamamen yakılmış halde buldu. Jandarma tarafından şase numarasından tespit edilen motosikletini bulan vatandaş gördüğü manzara karşısında şok oldu.

Alaşehir'de Sarısu Mahallesi, Şehit Mustafa Caddesi üzerinde geçtiğimiz Mayıs ayında meydana gelen hırsızlık olayı, bölge sakinlerini şaşkına çevirdi. Akşam saat 22:15'de 157 numaralı apartmanın önünde gerçekleşen hırsızlık olayı, hem hırsızın cesaretine hem de kullanılan yönteme göre oldukça dikkat çekiciydi. Akşam saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın önünde park halindeki motosikleti gözüne kestiren hırsız, bir süre keşif yaptı. Daha sonra elinde uzun bir sopa ile motosikletin yanına gelen hırsızın ilk işi elindeki sopa ile güvenlik kamerasını yukarı yönde kaydırmak oldu. Kameranın açısından çıktığını düşünen hırsız rahat tavırlar ile motosikletin kilidini kırdıktan sonra motosikleti düz kontak ile çalıştırarak olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı.

"Hırsızların Rahat Tavırları Bizi Şaşırttı"

Hırsızlık olayı sonrası güvenlik kamerası görüntüleri ile birlikte kolluk kuvvetlerine durumu bildiren motosiklet sahibi Zekeriya Yörük, "Evimiz Alaşehir'in en işlek caddesi olan Bulvar Caddesine çok yakın bir konumda. Hırsız akşam saat 22:00 sıralarında çalıyor motosikleti. Kameraları incelediğimizde şaşkınlık içerisinde kaldık. Bu kadar işlek bir cadde üzerinde rahat tavırlar içerisinde kamerayı yukarıya kaldırıyor ve motosikletin kilidini kırarak düz kontak yapıp çalıştırıp gidiyor. Emniyet güçlerine durumu bildirdik. Geniş çaplı bir araştırma başlattılar.

"Motosikleti Tamamen Yakılmış Halde Bulduk"

Jandarma ekiplerinden telefon gelince heyecan duyduğunu belirten Zekeriya Yörük, "Sarıgöl Jandarma motosiklet şase numarasından motosikletimi tespit etmiş. Beni aradılar. Motosikletin bulunduğunu ancak yakıldığını söylediler. Sarıgöl'ün Çavuşlar Mahallesi mevkiinde motosikleti boş bir arazide tamamen yakmışlar. Çaldınız ne yapacaksanız yapın gezin tozun, neden yakıyorsunuz. Sizin hiç mi vicdanınız, Allah korkunuz yok. Söyleyecek hiç bir söz bulamıyorum. Allahlarından bulsunlar" ifadelerini kullandı.


alaşehir hırsızlık alaşehir son dakika haberleri alaşehir motor hırsızlığı alaşehir olay alaşehir 45 haber