Alaşehir'de üzüm satış fiyat pazarlıkları başladı

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Özel Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde tüccarlar ile üreticiler arasında pazarlıklar devam ederken, üzüm alım fiyatları da belli olmaya başladı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'de tüccarlar ile üreticiler arasında pazarlıklar devam ederken, süperior cinsi üzüm için alım fiyatları da belli olmaya başladı.

Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olan Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üzüm alım fiyatları belli olmaya başlarken, superior cinsi üzümün bu yıl kalitesine göre kilogram fiyatının 4 ile 6 TL fiyatları arasında satışa çıkması bekleniyor. Fiyatlar konusunda tüccarlar ile üreticiler arasında başlayan pazarlıklar ise devam ediyor.

Alaşehir ilçesinde üreticiler hasat dönemine hazırlanırken, yaş üzüm piyasası şekillenmeye başladı. Alaşehir'de yetiştirilen ‘Süperyol, Trakya İlkeren ve çekirdeksiz sultaniye' yaş üzüm alımları için bölgeye gelen tüccarlar ile üreticiler arasında pazarlık görüşmelerine başlandı. Üzüm bağlarında önümüzdeki günlerde ilk hasadın alınmaya başlanacağı ve hasat döneminin yaklaşık 3 hafta süreceği aktarıldı. 

Alaşehir'de Fiyatlar Netleşmeye Başladı

Bölgede kesimlerine başlanılacak üzümler için fiyatlar da belli olmaya başladı. ‘Süperyol' cinsi yaş üzümler için 4 ile 6 lira, ‘sultaniye çekirdeksiz'  Kemaliye ilk eren üzüm için ise 3-3 lira 50 kuruş arasında pazarlıklar yapıldığı kaydedildi. 

Alaşehir'e bağlı Tepeköy Mahallesi'nde üzüm bağı olan üreticilerden İlhan Tamaç, üzüm fiyatları konusunda görüşmelerin başladığını ve kendisinin de süperiol cinsi üzümü için tüccar ile anlaşmaya vardığını belirtti. Üreticilerin tüccarlar ile süperior cinsi üzümler için 4 ile 6 TL arasında fiyatlardan anlaştığını belirten Tamaç; "Süperior cinsi üzümler kalitesine göre bölgemizde 4 ile 6 lira civarında değişen fiyatlardan satılıyor. Kemaliye ilk eren sultaniye üzümler ise 3 ile 3,50 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor" dedi.

Dolandırıcılara Karşı Dikkatli Olun!

Son bir yıl içerisinde hayatın her alanında her şeye zam geldiğini bu yüzden üreticilerinde üzümlerini satarken bunu göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirten Alaşehir'li üzüm üreticilerinden Özgür Eraslan ise,"Bağlarımızda kullandığımız tarım ilaçları son bir içinde yüzde yüz zamlandı. Elektrik ve suya da ciddi oranda zamlar yapıldı. Üreticiler de tüccar ile anlaşırken tüm bunları göz önünde bulundursun ve üzümlerini yok pahasına ucuza vermesin. Ayrıca, ara yerde dolaşan dolandırıcılara karşı da dikkatli olun. Üzümlerinizi kesinlikle veresiye vermeyin. Geçtiğimiz yıllarda bir çok üzücü olay duyduk. İnşallah bu sene bunların hiçbiri yaşanmaz. Allah tüm üreticilerimizin çarşısını pazar etsin" ifadelerini kullandı.



alaşehir alaşehir üzüm soner vatansever alaşehir süperior üzüm alaşehir üzüm fiyatları üzüm fiyatları 2019 üzüm fiyatları