Alaşehir'de Üzüm Hırsızlarına Suç Üstü: Kelterleri Bırakıp Kaçtılar

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’de üzüm üreticileri iklim koşulları, hayat pahalılığı derken ilave olarak bir de hırsızlarla uğraşmak zorunda. Eskiden sergilerden kuru üzüm çalan hırsızlar son bir kaç senedir yaş üzüm çalıyorlar.  Hırsızlığın yaşandığı son adres Akkeçili Mahallesi oldu. Bağ sahibi tarafından görülen hırsızlar üzüm dolu kelterlerini bırakıp kayıplara karıştı.

Alaşehir’e bağlı Akkeçili Mahallesi'nde hırsızlık yapmak için bağa gelen hırsızlar karşılarında bağ sahibini görünce şoke oldular. Kestikleri üzüm dolu kelterleri olduğu yerde bırakıp kaçan ve kısa sürede kayıplara karışan hırsızları jandarma ekipleri her yerde arıyor.

İklim koşullarından dolayı kötü bir sezon geçirdiklerini belirten bağ sahibi Mehmet Ertan, "Bağımı dolu vurduğu için rekolte düşük. Bu gün saat 4 civarı üzümleri göstermek için bağa alımcı ile birlikte gittik. Bağın içerisinde dolaşırken bağın orta kısmında kelterleri fark ettik. Hemen o kısma doğru hareket ettik ama hırsız bizden daha atik davranarak kaçmayı başardı. Peşinden her ne kadar kovaladıysak da yetişemedik. Durumu jandarmaya bildirdik. Çiftçinin bu sene durumu gerçekten zor. Üzerine bir de bunlarla uğraşıyoruz" dedi.

"HIRSIZLAR BU YÖNTEMİ KULLANIYOR"

Üzüm bağında hırsızı fark eden üzüm alıcısı Ali Bozkaya ise, üzümlere bakmak için bağda dolaştığımız sırada bağın orta kısmında beyaz kelterleri fark ettim. Durumu hemen bağ sahibine bildirerek o bölgeye doğru koştum. Hırsızlar gelmiş olduğumuzu fark etmiş olmalılar ki bizden önce kaçtılar. Her ne kadar peşlerinden koşsak da yakalayamadık. Hırsızlar son bir kaç yıldır özellikle öğle saatlerinde yaş üzüm çalacakları bağa gelip bağın orta kısımlarından 500 - 600 kilo kadar çok göze batmayacak şekilde kesip kaçıyorlar. Geçen sene bir çok bağ sahibi bu şekilde suç üstü yaptı ama hiç birinde hırsızlar yakalanmadı. Umarım en kısa sürede yakalanırlar" ifadeleri kullandı.

alaşehir hırsız alaşehir üzüm hırsızı alaşehir üzüm bağı hırsız üzüm hırsız