Alaşehir'de Taze Üzüm Yaprağı Alımları Başladı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Ovasının dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarından toplanan taze bağ yapraklarının alımları başladı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever -Alaşehir Manşet / Alaşehir Ovasının dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarından toplanan taze bağ yapraklarının alımları bazı mahallelerde başladı.

Alaşehir`e bağlı Tepeköy Mahallesinde alım merkezlerinden teslim alınan taze bağ yaprakları için açıklama yapan yaprak alıcısı Süleyman Dönmez, salamuralık taze bağ yaprak alımlarında tarım ilaç kalıntısına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bağlara tarım ilacı atılmakta. Bu nedenle yaprak toplayan kişiler mutlaka tarım ilacının etki süresi geçtikten sonra bu yaprakları toplamalılar. Salamurası yapılan taze bağ yaprakları yurt içinde ve yurt dışında satılmaktadır. Salamura yapraklarda ilaç kalıntısı çıktığında ihraç yapılmıyor." dedi.

YAPRAĞIN KİLOSU 3 İLE 6 TL ARASINDA 

Tepeköy bölgesinde toplanan taze bağ yapraklarının kilosu 3 ile 6 TL arasında değiştiğini belirten Mustafa Kartal ise, 'Sultaniye üzümü yaprağı 6 TL, süperyol cinsi üzüm yaprağı alımlarımız ise 3 TL civarında değişmektedir. Bir haftadan bu yana alım yapıyoruz. Biraz daha kır bölgelerde yapraklar çıktı, olgunlaştı toplanabiliyor. Ova kesimlerde yaprağın gelişip toplanacak seviyeye gelmesi ortalama bir veya iki haftayı bulabilir." dedi.

Önümüzdeki günlerde taze bağ yaprağı piyasasının Alaşehir genelinde tamamen açılmasının ardından, para hareketliliğine bağlı olarak piyasalara da haraketlilik getirmesi bekleniyor.

Öte yandan, taze bağ yaprağı salamurasının yurt içinde ve dışında satılmasının yanı sıra ilçedeki kadınlar, evlerindeki kışlık ihtiyaçları için kendi salamura yapraklarını bastırıyorlar. 


alaşehir üzüm yaprağı alaşehir yaprak toplama yaprak toplama sezonu açıldı alaşehir yaprak toplama alaşehir üzüm yaprağı taze Üzüm yaprağı