Alaşehir'de tahliye kararı verilen kiracı evi harabeye çevirdi

Alaşehir'de kendisine ait evi satışa çıkarmayı düşünen ev sahibi hayatının şokunu yaşadı. Tahliye kararı verilen evde kiracı, evi talan ederek boşalttı. İddiaya göre kiracı, evdeki demirbaşları da sökerek beraberinde götürdü. Ev sahibi, kiracısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Reklam
Reklam

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber-Alaşehir’de Menderes Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki Hüseyin Özgür isimli vatandaşa ait daire iddiaya göre kiracısı tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Evi boşaltırken binlerce liralık zarar veren, evdeki demirbaşları sökerek beraberinde götüren kiracısı hakkında ev sahibi suç duyurusunda bulundu. Evinde en az 50 bin TL'lik zarar olduğunu belirten ev sahibi Hüseyin Özgür yaptığı açıklamada; "Evimi yaklaşık 3 sene önce bu kişiye 600 TL'ye kiraladım. O sene her şey normaldi. İkinci sene kirayı 850 TL yaptım ve sorunsuz bir şekilde oturmaya devam etti evimde. Fakat o senenin sonunda Delemenler Mahallesi'nde satılık bir bağ ilanı duydum ve almaya karar verdim. Evimi satar, arabamı satarım, biraz da yanımda birikmişim var bir şekilde parayı denkleştirir satılık bağı alırım diye düşündüm. Bu durumu kiracıya açtım. Satılık bir bağ olduğunu, oturduğu evi satmayı düşündüğümü kiracıya anlattım. Ne olduysa ondan sonra oldu zaten" ifadelerini kullandı.KİRACI, İDDİAYA GÖRE HEM EVİ BOŞALTMADI, HEM DE KİRA VERMEDİ

Üzüm bağını alabilmek için evini satma fikrini kiracısına aktaran Hüseyin Özgür, iddiasına göre o günden sonra bir daha kiracısından para alamadı. Piyasaya göre kira fiyatının da normal olduğunu belirten Özgür; "Evim kullanışlı ve ferahtı. Piyasasına göre verdiğim kira gerçekten piyasanın altındaydı. Bağ almak için evimi satmaya karar vermiştim. Kiracıyla başka hiç bir sorunum olmadı. Evi satacağımı duyduktan sonra bir daha kira vermedi. Yaklaşık 8 ay tek kuruş para vermeden evimde oturdu. Tahliye davası açtım evimi boşaltması için ve davayı kazandım" dedi."EVİ BOŞALTIRKEN TALAN ETTİ, HER ŞEYİ SÖKTÜ"

Ev sahibi Hüseyin Özgür, kiracısı için açmış olduğu tahliye davasını kazandı ve kiracısı evini boşalttı. Evi kontrol etmek için avukatı ile beraber evine gittiğinde ise adeta hayatının şokunu yaşadı. İddiasına göre kiracı evdeki her şeyi sökmüş ve evi harabeye çevirdi. Klozete varıncaya kadar evdeki herşeyin söküldüğünü iddia eden Hüseyin Özgür, "Avukatımla birlikte eve girdiğimizde şoke oldum. Kiracı evi talan etmiş, her şeyi sökerek çok ciddi zarar vermiş eve. Evdeki tüm muslukları ve kalorifer peteklerini sökmüş. Banyoda bulunan elektrikli termosifonu sökerek götürmüş. TV ünitem vardı yeni yaptırdığım onun dolabını söküp götürmüş. Tuvaletteki klozeti dahi söküp götürmüş. Avukatım gerekli tutanakları tuttu. Kendisinden şikayetçi oldum" dedi."HEM BAĞI ALAMADIM, HEM DE EVİMDEN OLDUM"

Delemenler Mahallesi'ndeki üzüm bağını alabilmek için evi satmaya karar verdiğini ve ondan sonra kiracısı ile arasının açıldığını dile getiren Hüseyin Özgür; "Üzüm bağı almaya niyet etmiştim. Niyetimi kiracım ile paylaştım ve ondan sonra aramız açıldı. O günden sonra evi satmayı bir kenara bırakın, kira dahi alamadım. Kiradan da geçtim, eve verdiği zarar yeter artar bile. En az 50 bin TL'lik zararım var. Bu süreçte üzüm bağı da bir başkasına satıldı. Bizi bekleyecek halleri yok tabi. Hem evimizden olduk, hem bağdan olduk" dedi."EV SAHİPLERİ DİKKATLİ OLSUNLAR"

Kendisinin ağzının yandığını, en azından başka ev sahiplerinin benzer mağduriyet yaşamamaları için evlerini kiraya verirken çok dikkatli olmalarını belirten Hüseyin Özgür; "Ben evimi verirken kiracımın dış görünüşüne aldandım. Efendi birine benziyordu, çok detaylı bir şekilde araştırmadım. Benim ağzım yandı. Başka ev sahiplerinin de benimki gibi mağduriyet yaşamalarını istemem" ifadelerini kullandı.

alaşehir olay alaşehir 45 haber alaşehir son dakika haberleri alaşehir kiracı