Alaşehir'de Son Yılların En Kurak Sezonu Yaşanıyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Ekim ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen Alaşehir’de yeteri kadar yağış etkili olmadı. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklıkları Kasım ayının ilk haftalarına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken yağış beklenmiyor.

Sultaniye üzümünün başkenti olan Alaşehir ve Sarıgöl ovalarında kuraklık ciddi sıkıntı yaratmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Marmara Bölgesi hariç ülke genelindeki tüm bölgelerde yağış miktarında ciddi düşüş olduğu belirlenirken en kurak geçen bölge yüzde 87 yağış azalması ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Ege bölgesi ise yüzde 82'lik yağış azalması ile 2. sırada yer aldı.

Böyle Devam Ederse Kuraklık Kapıda!

Bölgemiz, mevsim normallerinin altına düşen yağış ve tarım alanlarındaki vahşi sulama nedeniyle son yılların en kurak dönemini yaşıyor. Baraj ve göllerde su seviyeleri hızla düşerken uzmanlar, önümüzdeki süreçte su kıtlığı ve tarımsal kuraklığın gelişeceği uyarısında bulunuyor.

Yeraltı ve yerüstü sularının hızla azaldığına dikkat çeken yetkililer “Yağışların azalması, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının hızla tükenmesi önümüzdeki yaz Manisa genelinde tarımın olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek bu kışın bol yağışlı olarak geçmesini temenni ettiler.

Bölgemizde Son 18 yılın en düşük yağışlı Eylül ayı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan araştırmalara göre Ege Bölgesi son 18 yılın en düşük Eylül ayı yağışını aldığı belirtilirken “Eylül ayı yağışları; Güney ve İç Ege kesimlerinde normallerine göre yüzde 80’den fazla azalma gösterdi.

Meteorolojiden alınan verilere göre Alaşehir için beklenen 15 günlük hava tahmin raporu aşağıdadır.



alaşehir hava durumu alaşehir yağış alaşehir yağmur varmı