Alaşehir'de son 6 ayda yaşanan motosiklet kazalarında 5 gencimizi toprağa verdik

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Ülkemizde nüfusa oranla trafik kazalarının en çok yaşandığı ilçeler sıralamasında Alaşehir maalesef ilk sıralarda yer alıyor. Son altı ayda meydana gelen motosiklet kazalarında yaşları 16 ile 22 arasında değişen 5 gencimizi toprağa verdik. Yaşanan motosiklet kazalarında onlarca gencimiz ise yaralandı.

Alaşehir’de kural tanımamazlık, ihmal, alkollü araç kullanımı ve buna benzer sebepler ile günde ortalama iki kaza meydana geliyor. Çoğu maddi hasarlı olarak atlatılan kazalarda en fazla can kaybı ise motosiklet kazalarında yaşanıyor. Ulaşım maliyetinin düşük olması ve park sorununun olmaması gibi nedenler ilçede motosiklet kullanımı cazip hâle getiriyor. Sayısı her geçen gün artan motosikletler için alınan tüm önlemlere, cezalara ve düzenlemelere rağmen sürücüler maalesef kask takmayı ihmal ediyor ve bu da kazalarda can kayıplarına neden oluyor. Yapılan araştırmalara göre ülke genelinde motosiklet sürücülerinin yaklaşık yüzde 60’ı kask takmıyor. Bunların yüzde 26’sı rahat olmaması sebebiyle, yüzde 53’ü de kazaya karışacaklarını ummadıkları için kask takmadığını söylüyor. Oysa ki kask takılması olası kazalarda ciddi ve ölümcül kafa yaralanmalarını yüzde 75 oranında azaltıyor.

Yakın Zamanda 5 Gencimizi Motosiklet Kazalarında Yitirdik 

Yakın zamanda ilçemizde meydana gelen motosiklet kazalarında 25 yaş altı 5 gencimizi toprağa verdik. Daha bir kaç gün önce Alaşehir- Sarıgöl kara yolu Çataltepe Kavşağı’nda gece saatlerinde yaşanan kazada ağır yaralı olarak tedavi altına alınan motosiklet sürücüsü 22 yaşındaki  Ramazan Çınarlıdere, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Diğer yürek burkan motosiklet kazası ise yaklaşık dört hafta önce Kurtuluş Mahallesi'nde yaşandı. S.G. yönetimindeki 41 YE 667 plakalı kamyon, Kurtuluş Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı’nda geri manevra yaparken 16 yaşındaki Alperen Boğa’nın kullandığı 45 AGY 517 plakalı motosiklete çarptı. Kazada ağır yaralanan Boğa, ambulans ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Manisa’ya sevk edilen çocuk, yolda durumunun ağırlaşması üzerine Salihli’deki özel bir hastaneye götürüldü. Boğa, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Motosikletinin otomobile çarpışması sonucu başına almış olduğu darbe ile yaşamını yitiren Kabil İşleyen ise daha askere bile gitmemişti. Üstelik evin tek çocuğuydu.

İlçede yaşanan diğer bir ölümlü motosiklet kazası ise Tepeköy Mahallesi’nde meydana geldi. Tepeköy Mahallesi istikametinden Kemaliye Mahallesi yönüne seyir halinde olan A.A. yönetimindeki 07 HKH 33 plakalı açık kasa kamyonet ile dört yol kavşağından dönmek isteyen Ülkümen Vural (25) yönetimindeki 45 AIJ 584 plakalı motosiklet çarpışmış ve motosiklet sürücüsü Ülkümen olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Acının diğer bir adresi ise bu kez Soğuksu Mahallesi oldu. Kazım Kaya yönetimindeki 45 AHC 053 plakalı motosiklet, önce karşı yönden gelen Ü.Ş. (37) yönetimindeki 06 HA 3553 plakalı otomobile ardından S.K. (52) yönetimindeki 45 ACN 500 plakalı belediyeye ait çöp kamyonuna arkadan çarptı. Ağır yaralanan 20 yaşındaki Kazım Kaya acil sağlık ekiplerince Alaşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı fakat burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.







alaşehir motosiklet kazası alaşehir kaza alaşehir trafik kazası son dakika alaşehir motor kazası alaşehir trafik kazaları