Alaşehir'de sıcaktan bunalan vatandaşlar, soluğu parklarda aldı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de artan hava sıcaklıkları nedeniyle bunalan vatandaşlar akşam saatlerinde parklara akın etti. Kenan Evren Parkı'na gelen vatandaşlar piknik yaparken, çocuklar da oyun oynadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından ülke genelinde hava sıcaklığı hissedilir derecede arttı. Alaşehir'de bugün 36 dereceye ulaşan hava sıcaklığının yarın daha da yükselmesi ve bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Akşam saatlerinde de sıcak ve bunaltıcı hava nedeniyle evlerinde duramayanlar soluğu parklarda aldı. Kenan Evren Parkı'nda ağaçlık ve serin alanlar vatandaşların akınına uğradı. Bazı vatandaşlar parkların erken saatlerden itibaren yoğunlaştığını ifade etti. Parka gelen vatandaşlar, yiyecek ve içeceklerini de yanlarında getirerek piknik yaptı. Parkta semaverle çay demleyen ailelerin olduğu da görüldü. Aileleriyle gelen çocuklar ise parkta doyasıya oyun oynadı.

Çocuklar Dondurmacıya Akın Etti

Kenan Evren Parkı'nda faaliyet veren Hadigari Dondurması sahibi Fatih Karataş havaların ısınmasıyla birlikte yoğunluğun da arttığını belirterek, "Yaklaşık üç aydır Kenan Evren Parkı'nda kendi yerimizde faaliyet veriyoruz. Özellikle akşamları çok yoğunluk oluyor. Kendi imalatımız olan dondurmalara ciddi talep var. Köylülerden aldığımız tamamen doğal sütleri burada kendi imalathanemizde hiç bir katkı maddesi eklemeden dondurma üretimi için kullanıyoruz. Dondurmalarımızda katkı maddesi olmadığını bildiği için özellikle anne ve babalar bizleri tercih ediyor. Bu yüzden de sıcağın da etkisiyle satışlara yetişemiyoruz" ifadelerini kullandı.

alaşehir kenan evren parkı alaşehir park alaşehir hadi gari dondurması hadi gari dondurması