Alaşehir'de Sıcaklık Düşecek, Yağış Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Büyüklerimizden hep duymuşsunuzdur, "Aşırı sıcakların ardından muhakkak kuvvetli yağmur gelir" sözünü. Günlerdir bölgemizde etkisini gösteren Afrika sıcakları yerini kuvvetli yağışa bırakacak.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemle birlikte bölgemizde hava sıcaklıklarının yarından itibaren düşeceğini ve yağışın geleceğini duyurdu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü etkili olan sıcak hava dalgasının yarından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybetmesinin beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Perşembe gününden itibaren Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının yurdumuzun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede (10-15 °C) olmak üzere yurt genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtildi.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemin; yarın Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin 22 Mayıs Cuma günü Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.

ALAŞEHİR'E YAĞIŞ GELİYOR

Bölgemizde yaşanan Afrika sıcaklıkları yarından itibaren etkisini kaybedecek. En düşük sıcaklık 4 dereceye düşerken Cuma günü ise sağanak yağış geçişleri bekleniyor. 

İşte Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu aşağıdadır ;

 


alaşehir yağmur alaşehir yağış alaşehir hava durumu