Alaşehir'de Sıcaklar Bunalttı, Dondurma Satışları Patladı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’de bunaltıcı seviyeye ulaşan hava sıcaklıkları, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Termometrelerdeki sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselince; vatandaşlar serinlemek için dondurmacılara akın etti. Dondurmacılar, son günlerde etkili olan aşırı sıcak hava nedeniyle işlerinde gözle görülür bir artış yaşandığını ifade ettiler.

Alaşehir'de sıcak havalar ile birlikte dondurma satışları da arttı. Her mevsim tüketilebilen yiyecekler arasında yer alan dondurma sıcaklıkların arttığı bu günlerde en çok tercih edilen yiyecekler arasında yer alıyor. Sadesinden kakaolusuna, çileklisinden karamellisine, kavunlusuna kadar birçok çeşidi bulunan dondurmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İlçede faaliyet veren Tadım Dondurma işletme sahiplerinden dondurma ustası Bekir Yılmaz, sıcakların artmasıyla birlikte satışlarda çok ciddi bir artışın olduğunu belirterek, “Dondurma sektörde 13 senelik deneyimimiz var. Dondurmalarımız kendi üretimimiz. Sıcakların gelmesiyle işlerimiz hareketleniyor. Hele akşamüstü saatlerinden gece 12'ye kadar işlerimiz daha da yoğun oluyor.  Cumhuriyet İlkokulunun çaprazındaki dükkanımızda imalathanemizde ürettiğimiz tamamen doğal dondurma çeşitlerimiz ile sürekli açığız. Dondurma fiyatları, girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi nedeniyle geçen seneye göre biraz fazla. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için çeşitli çareler arıyor. Bunlardan biri de dondurma oluyor. Zaten bu aylarda dondurma satışları iyi oluyor ama havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle satışlar daha da arttı" dedi.

Tadım Dondurma işletmesinin diğer ortağı Samet Yılmaz ise, “Alaşehir'de son dönemlerde sıcaklık çok arttı. Sıcaklık artınca özellikle akşamları dondurmaya yoğun bir talep oluyor. Bizlerde bu talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Günlük çok yoğun bir kapasiteye ulaştık. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Köylülerden aldığımız sütleri imalathanemizde kazanlarda işledikten sonra dondurma kalıplarına döküyoruz. Ürünlerimiz tamamiyle organik olduğu için bu da tada yansıyor. Müşterilerimiz o yüzden dondurmalarımızı denedikten sonra sürekli bizi tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

alaşehir tadım dondurma alaşehir dondurma alaşehir dondurmacı