Alaşehir'de seçmen listeleri askıya çıktı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde oy kullanacak  seçmenlerin listesi askıya çıkarıldı. YSK'nın kararları doğrultusunda 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak seçmen listeleri, 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı. Güncelleme işlemleri 2 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Alaşehir genelinde seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. İlçe genelindeki 87 mahalle muhtarı İlçe Seçim Kurulundan seçmen listelerini alarak, muhtarlık binalarında listeleri astı. Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri çerçevesinde Alaşehir'de bulunan 87 mahalle muhtarı Alaşehir Yüksek Seçim Kurulu Müdürlüğünce bilgilendirildi. Muhtarların yapması gerekenlerle ilgili bilgiler verilirken seçmen listeleri de 20 Mart Pazartesi günü itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıktı. Seçmen listeleri 2 Nisan 2023 Pazar günü saat 17.00'da askıdan indirilecek.

Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Türk, “14 Mayıs 2023'te yapılacak olan seçimlerle ilgili İlçe Seçim Kurulu yetkilileri ilçede görev yapan tüm muhtarlarımızı bilgilendirdiler. Seçmen listeleri 20 Mart itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıktı. 14 gün askıda kaldıktan sonra 2 Nisan'da askıdan indirilecek. Askıdan inen evrakları 3 Nisan tarihinde ilçe seçim kuruluna teslim edeceğiz. Askı listelere soy isim baş harflerine göre hazırlandı. Seçim boyunca hafta sonu da dahil muhtarlar olarak görevimizin başında olacağız. Seçmen listesinde ismi olmayanlar Alaşehir İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek oradan belgesini alıp Alaşehir İlçe Seçim Kurulu'na götürmesi gerekiyor. Orada yetkililer bu durumu karara işliyorlar ve daha sonra oy kullanabilecek hale, seçmen haline getiriyorlar. Seyyar sandıkla ilgili mutlaka doktor raporu olması gerektiğini öğrendik. Yatağa bağımlıdır ibaresi mutlaka olmalıymış. Bu rapor bize mutlaka ilçe seçim kuruluna bildirilmelidir. Cezaevinden çıkanlar mutlaka cezaevinden, savcılığından belge almalıdır. Askerden terhis olanlar askerlik şubesinden belge alıp ilçe seçim kuruluna götürmesi gerekiyor” dedi.

alaşehir seçim alaşehir milletvekili seçimi alaşehir muhtar