Alaşehir'de Saadet Zinciri Dolandırıcılığı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir'de kâr payı adı altında kurulan saadet zinciri sistemi çöktü. Alaşehir, Sarıgöl, Salihli ve Turgutlu ilçelerinden bu sisteme dahil olan onlarca vatandaşın parası buhar olurken, emniyet güçleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. ​​​​

Alaşehir‘de özel bir zincir market firmasının Alaşehir, Salihli, Turgutlu bölgeleri sorumlu müdürü olarak görev yapan İ.A (40) saadet zinciri adı altında bazı çalışanlar ve vatandaşlardan topladığı paralarla kayıplara karıştı. Bazılarına uygun fiyattan toptan şeker, bebek bezi gibi ürünler alıp pazarlayacağız diyerek para topladı. 100 bin TL para verilmesi karşılığında haftalık 5 bin TL, aylık ise 20 bin TL kâr payı vereceği iddiasıyla vatandaşlardan para toplayıp bu şekilde yaklaşık 60 milyon TL civarında para ile kayıplara karıştı.

Yaklaşık on gündür telefonlara cevap vermeyen, işe gelmeyen ve ortalarda görünmemesi üzerine vatandaşların şüphelenmesiyle durum araştırılmaya başlandı. Oturduğu eve giden vatandaşlar İ.A.'nın evini de satışa çıkardığını öğrendiler.

Günler önce paralarla birlikte kayıplara karıştığı iddia edilen İ.A.'ya ulaşan bir vatandaş; İ.A.'nın telefonda ağlayarak ben battım, mahvoldum diyerek paraları kendisinin almadığını, kendisinin de sistemde aracı olduğunu belirtmiş.

Alaşehir'de emniyet yetkililerinden bu konuyla ilgili bu gün itibariyle 5 kişinin suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

alaşehir dolandırıcılık alaşehir son dakika haberleri alaşehir haberleri alaşehir 45 haber alaşehir olay