Alaşehir'de Ramazan pidesi fiyatı belli oldu

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - 2022 yılının ilk günlerinden itibaren dövizde yaşanan rekor artış ve akaryakıt fiyatlarının fahiş oranda yükselmesi, unlu mamullerinin üretim maliyetini artırdı. Alaşehir’de geçen yıl 250 gram pide üç liradan satılmıştı. Lokantacılar Pastacılar Unlu Malzemeler Fırıncılar Odası Başkanı Yaşar Çataldere, Alaşehir’de pide’nin 300 gramı 5.00 TL, 450 gramı 7.50 Liradan satışa sunulacağını söyledi.

Alaşehir’de, Ramazan ayına özgü olan pidenin fiyatı belli oldu. Lokantacılar Pastacılar Unlu Malzemeler Fırıncılar Odası Başkanı Yaşar Çataldere, Ramazan pidesinin 300 gramı 5.00 TL, 450 gramının ise  7.50 Liradan satışa sunulacağınıaçıkladı.

"Her geçen gün maliyetler yükseliyor”

2022 yılının ilk günlerinden itibaren dövizde yaşanan rekor artış ve akaryakıt fiyatlarının fahiş oranda yükselmesi, unlu mamullerinin üretim maliyetini artırdığını belirten Lokantacılar Pastacılar Unlu Malzemeler Fırıncılar Odası Başkanı Yaşar Çataldere, “Oda olarak belirdiğimiz bu fiyat aslında fırıncı esnafı için hiç iyi bir fiyat değil. Esnafımızın en çok kullandığı, akaryakıt, un, susam aklınız ne geliyorsa fiyatları korkunç arttı. Örneğin geçen yıl Ramazan ayında kilosuna 12 lira ödediğimiz susam bu yıl kilosu 40 liraya çıktı. Üretim maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle önümüzdeki süreçte vatandaş için bol susamlı pidenin hayal olacağını söyleyebilirim. Fırıncı esnafımızla yaptığımız istişareler sonunda vatandaşımızın mübarek Ramazan ayında sıkıntı yaşamaması adına biz özveri göstermek istedik” dedi.

alaşehir ramazan pidesi ramazan pidesi fiyatı 2022 ramazan pidesi