Alaşehir'de Patlama Senaryosu Gerçeği Aratmadı
Manisa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerini kapsayan "Afşar Barajı'nın Patlaması" senaryosu üzerinden geniş çaplı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta kurumların muhtemel afetlere karşı müdahale kapasitesi ve koordinasyon gücü test edildi.
Manisa Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce düzenlenen tatbikat kapsamında, senaryo gereği Afşar Barajı’nda meydana gelen patlama sonrası bölgede alarm verildi. Sarıgöl İlçe Afet Koordinasyon Merkezi kısa sürede toplanarak gerekli çalışmalara başladı.
Yetkililer, benzer tatbikatların afetlere hazırlık sürecinde büyük önem taşıdığını belirterek, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.