Alaşehir'de Nevruz Bayramı Coşku İle Kutlandı

Alaşehir Manşet Haber - Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen "21 Mart Nevruz Bayramı" Alaşehir'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Reklam
Reklam

 

Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen "21 Mart Nevruz Bayramı" İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN ve Eşi Duygu UÇGUN’un katılımıyla Atatürk İlkokulu-Ortaokulu Müdürlüğünce düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Alaşehir Atatürk İlkokulu-Ortaokulu Müdürlüğünce düzenlenen etkinliklere İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN, Eşi Duygu UÇGUN, Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İBİŞOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin KAHRAMAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gençlik Spor İlçe Müdürü Onur KATAR, Okul ve Kurum Müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Alaşehir Atatürk İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Şerafettin Güçlü: “Türklerde Nevruz Bayramı ve Tarihsel Geçmişi” hakkında bilgi verdi. Nevruz Bayramı Türklerin en eski bayramlarından birisidir. Bu tarih baharın gelişinin müjdecisi olarak bilinir. Türklerin İslam dinini benimsemeden önceki bayramlarından olan Nevruz İslam dini benimsendikten sonra da Türk kültüründeki yerini muhafaza etmiş ve bugüne kadar kutlanarak gelmiştir. Nevruz her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirilip özü itibari ile baharın gelişi için kutlandığı coşku ile karşılandığı bir gündür.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN, Eşi Duygu UÇGUN ve diğer Protokol üyeleri tarafından demir dövülerek, Nevruz Ateşi yakıldı.

Ateşin yakılmasının ardından katılımcılar yanan ateşin üzerinden atlayarak Nevruz coşkusuna ortak oldular.

Program, yumurta tokuşturma yarışmaları, manilerin okunması, yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi, müzik eğlencesi ile sona erdi.

alaşehir abdullah uçgun alaşehir alaşehir cumhuriyet başsavcısı hasan tahsin kahraman