Alaşehir'de muhtarlara ilk yardım eğitimi

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber

Reklam
Reklam

Alaşehir ilçesinde, 87 mahalle muhtarına ilk yardım eğitimi verildi.

Manisa Valiliği koordinesinde, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi ve Yunusemre Muhtarlar Derneği'nin 'Hayat kurtarmakta biz de varız' projesi kapsamında muhtar için ilk yardım eğitimi düzenlendi.  Alaşehir Kaymakamlığı toplantı salonundaki 2 gün süren toplam 16 saatlik eğitime 87 muhtar katıldı. Muhtarlara önce teorik bilgiler verildi sonra Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde uygulamalı eğitim yapıldı. Muhtarlar anlatılanları maketler ve birbirleri üzerinde uygulama yaparak, bilgilerini pekiştirdi. Eğitimin sonunda düzenlenen törenle muhtarlara katılım belgesi verildi.

'MUHTARLAR MAHALLENİN HER TÜRLÜ SORUNU İLGİLENİYORLAR'

Törende konuşan Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, "Projenin amacı, ilk yardım eğitimi alan insanlarımızın sayısını artırmak. Muhtarlarımız, mahallenin her türlü sorunuyla ilgileniyorlar, bunlardan biri de sağlık sorunları. Bu konuda da sizleri bilgi sahibi yapmak, eğitim almanızı sağlamak amacıyla bu çalışmaları yaptık" dedi.
Eğitim Koordinatörü Emine Özdemir de projeyle ilgili bilgiler verip, "Alaşehir'deki tüm muhtarlarımıza ilk yardım eğitiminde temel yaşam desteği, tıkanıklar, kırık, çıkık, burkulma, sıcak çarpması, yanık, boğulma gibi pek çok konuda teorik bilgi verdik. Sonrasında uygulamalı eğitimler yaparak bunları pekiştirdik" diye konuştu.
Erenköy Mahallesi Muhtarı Adem Avcı ise ilk yardım eğitiminde teorik olarak öğrendiklerini pratiğe çevirme imkanı bulduklarını belirterek, "Boğulma, tıkanma, yaralanma gibi pek çok durumda nasıl ilk yardımda bulunulacağı konusunda daha donanımlı bir hale geldik" dedi.
Esentepe Mahallesi Muhtarı İbrahim Gürer de ilk yardım eğitimin kendileri için faydalı olduğunu belirtip, "Artık ilk yardım konusunda daha da bilinçli bir şekilde müdahalede bulunabileceğiz" dedi. 



alaşehir muhtar alaşehir mahalle muhtarı alaşehir