Alaşehir'de minikler çağrı yaptı, veliler okula koştu

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’de Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu yönetimi, kan stoklarının azalmasının önüne geçmek amacıyla Türk Kızılayı ortaklığında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen kampanyaya Müdür Mustafa Yılmaz, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri destek verdi.

Son dönemde artan kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Alaşehir’de anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Kızılay tarafından okullarda organize edilen kan bağış kampanyasında Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu’nda düzenlenen kan bağışı etkinliğine öğretmenler ve öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. Gün boyu devam eden etkinlikte 100 üniten fazla kan bağışında bulunuldu. 

Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu yönetimi, kan ihtiyacına karşılık "Acil değil, sürekli ihtiyaç" sloganıyla Türk Kızılayı ortaklığında okul bahçesinde kan bağışı kampanyası başlattı. Okul müdürü Mustafa Yılmaz, öğretmenler ve öğrenci velileri okul bahçesinde kurulan Kızılay aracında kan bağışında bulundu. Kampanya kapsamında öğrenciler kan bağışında bulunacak iki yetişkini kan vermeye ikna ettiği taktirde Kızılay tarafından madalya ile ödüllendiriliyor. 

“Kan herkese her zaman lazım olabilir”

Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu'nda çocuğu eğitim gören Neşe Korkmaz isimli vatandaş, "Okulda yapılan etkinliği bizler de elimizden geldiğince destekledik. Yakınlarımızı kan bağışı yapması konusunda ikna ettik. Duyarlı tüm vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmasını istiyoruz. Kan herkese her zaman lazım olabilir.” diye konuştu.
Öğrenci velisi Fatih Mehmet Çelik de okulda Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası olduğunu öğrendiklerini ve bu sebeple işini bırakıp kan vermeye geldiğini anlattı. Çocukların böyle projelere katılmasından veliler olarak memnuniyet duyduklarını dile getiren Çelik, etkinliğe seve seve katıldıklarını aktardı.

“Güzel bir hayır işlediğim için çok mutluyum”

Kan bağışında bulunan velilerden Hacer Eren isimli vatandaş ise “Çocuğumun öğretmeni ve okul müdürü kan bağışı için okula davet etti. İlk defa kan bağışında bulundum. Güzel bir hayır işlediğim için çok mutluyum. Yarın kimin başına ne geleceği belli olmaz. Günün birinde belki bize de kan lazım olur.” ifadelerini kullandı.
Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu'nda düzenlenen kan verme etkinliğinde kan vermek için başvuruda bulunan 131 kişiden 102 vatandaşın kanı uygun bulunarak alındı. Gün boyu yaklaşık 100 ünite kan toplandığı belirtildi.

alaşehir kızılay alaşehir ilkokul alaşehir beşikçioğlu ilkokul alaşehir