Alaşehir'de Mezarlıktan Çeşme Muslukları Çalındı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’de bir mezarlıkta bulunan 100 adet çeşmenin muslukları, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yerlerinden sökülerek çalındı. Jandarma ekipleri konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Müslümanlar için kutsal olarak kabul edilen camiler ve kabristanlarda yaşanılan hırsızlık olaylarına bir yenisi Alaşehir’e bağlı Piyadeler Mahallesi mezarlığında meydana geldi. Mahallede yaşayan vatandaşlar, kabir ziyareti için gittikleri kabristanda hayatlarının şokunu yaşadılar. Su doldurmak için çeşmeye giden vatandaşlar çeşmenin başlığının sökülmüş olduğunu fark etti. Bunun üzerine yakındaki diğer bir çeşmeye giden vatandaşlar burada da çeşme başlığının olmadığı görünce durumu mahalle muhtarına bildirdiler. Mahalle muhtarı ile yapılan incelemenin ardından mezarlıktaki tüm musluk başlıklarının sökülmüş olduğu tespit edilerek durum jandarma ekiplerine bildirildi. Jandarma ekipleri olay yerindeki incelemelerin ardından geniş çaplı inceleme başlattı.

“Hırsızlık olayı vicdanımızı sızlattı” 

Mezarlıkta bulunan 100 adet çeşmenin başlıklarının sökülerek çalınması olayı sonrası açıklama yapan Piyadeler Mahalle muhtarı İsa Bilgiç, “Mahalle mezarlığımıza geçtiğimiz 2022 yılında 100 adet çeşme yaptırdık. Vatandaşlarımızın suya ulaşmaları kolay olması açısından 5’er metre aralıkla bir çeşme koydurduk. Fakat geçtiğimiz günlerde tamamı çalındı. Böylesine bir hırsızlık olayı bizi üzdü tabii ki. Mezarlıktan yapılan böylesine bir hırsızlık olayı her şeyden önce vicdanımızı sızlattı. Jandarma ekipleri konu ile ilgili geniş çaplı tahkikat başlattı. Umarız bunu yapanlar en kısa sürede yakalanır ve kanun karşısında hesabını verir” ifadelerini kullandı.



alaşehir piyadeler alaşehir hırsızlık mezarlık hırsızlık alaşehir son dakika haberleri