Alaşehir'de Meyve Ağaçları Çiçek Açtı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde erik ve kayısı ağaçları çiçek açtı.

Reklam
Reklam

 

19-20 Şubat tarihlerinde cemrenin havaya düşmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında yaşanan artış sonrası Alaşehir'de meyve ağaçları çiçek açtı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Alaşehir ilçesinde baharın müjdecisi cemrelerin düşmesiyle tam bir bahar havası yaşanıyor. Ağaçların çiçek açtığı kentte güzel bahar manzaraları ortaya çıktı. Alaşehir'de bahar mevsimi, önceki yıllara kıyasla etkilerini erken hissettirdi. Çiçek açan ağaçların don olayı olması durumunda çok zarar göreceğini belirten ilçe sakinlerinden İlker Vatansever, “Artık mevsimler değişmeye başladı. Üzümün başkenti ilçemizde Mart ayının ilk günlerinden itibaren sıcak havalara bağlı olarak meyve ağaçlarında uyanmalar meydana geldi. Kayısı ve erik ağaçları çiçek açtı. İnşallah bir don olayı yaşanmaz. Şayet bir don olayı yaşanırsa meyve ağaçlarımız ciddi zarar görecek. İnşallah bir soğuk olmaz ve bu çiçekler dökülmez” dedi.

Alaşehir'de ilk cemre 19-20 Şubat tarihinde havaya düşmesinin ardından 26-27 Şubat tarihlerinde ise suya düştü. 5-6 Mart tarihlerinde son cemre toprağa düşecek.


alaşehir alaşehir cemre alaşehir sıcaklıklar alaşehir hava sıcaklıkları