Alaşehir'de Kurtlar Buzağıları Telef Etti

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kurtların saldırdığı 3 buzağı telef oldu.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir ilçe merkezine 40 km uzaklıktaki kırsal İsmailbey Mahallesinde kurtların saldırdığı 3 buzağı telef oldu.

Alaşehir'in İsmailbey Mahallesi'nde geçtiğimiz gün öğle sıralarında merada otlayan ineklere saldıran kurtlar, 3 adet buzağıyı telef etti. Mahalle sakinleri kaybolan buzağılarını, bir gün sonra Sarısu Deresi’nde ölü ve yaralanmış olarak buldu.

İsmailbey Mahallesi’nde oturan Ali Çandır’a ait 8 adet inek yavrularıyla beraber mahalleye ait merada otlamaya bırakıldı. Akşam saatlerinde eve dönmeyen inekleri aramaya çıkan Ali Çandır, 8 adet inek ve 2 yavrusunu merada buldu. 3 buzağının da ortada olmadığını gördü. Kayıp olan buzağıları aramaya başlayan köylüler, akşam saatlerinde buzağıları mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıkız Deresi’nde yaralı ve ölü olarak buldu. 

Alaşehir'in İsmailbey Mahallesi’nde oturan ve önceki dönem mahalle muhtarı olan İsa Saraç konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Yaklaşık üç yıldır belirli aralıklarla kurtların saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Aç kalan kurtlar koyun ve keçilerimize saldırıyor. Kurtlar, özellikle kış aylarında havaların sisli olduğu günlerde koyun, keçi ve ineklerimize saldırıyor. Köpeklerimize bile saldırıyorlar. Kurt korkusundan hayvanlarımızı ahırdan dışarıya çıkaramıyoruz. Kurt saldırısından korktuğumuz için çoluk çocuğumuzun evden fazla uzaklaşmasını kesinlikle istemiyoruz. Kurtların çocuklarımıza saldrımasından korkuyoruz. Hayvanlarımızı otlatırken, yanımızda tüfek taşımak zorundayız. Kendimizi ve hayvanlarımızı bu şekilde daha güvende hissediyoruz" dedi.

alaşehir alaşehir ismailbey köyü alaşehir kurt saldırısı alaşehir kurt sürüsü saldırısı