Alaşehir'de Koronavirüs Yayılıyor mu?

Alaşehir Manşet Haber - Sağlık Bakanlığı 'Evde Hayat Var' uygulamasından ulaştığımız verilere göre ilçemizde daha önce Koronavirüs vakası rastlanmayan mahallelerde yeni vakalar görüldü.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever - Alaşehir Manşet Haber - Sağlık Bakanlığından ulaştığımız resmi verilere göre, Alaşehir'de daha önce Koronavirüs vakası rastlanmayan mahallelerde pozitif vakalar görüldü. Son olarak Subaşı ve Baklacı Mahallelerinde Koronavirüs vakaları gözlendi. İlk vakaların görüldüğü Killik ve Caberfakıllı Mahallelerinde ise hiç vakanın kalmadığı gözlendi.

Manisa Genelinde 1281 Koronavirüs Vakası Tespit Edildi

Manisa'da bugüne kadar 1281 toplam pozitif vaka tespit edildi. Manisa genelinde şu an tedavi sürecinde olan pozitif vakalı hasta sayısı 745. Manisa'da koronavirüsü yenen kişi sayısı ise 536 oldu. Vakaların en fazla görüldüğü ilçe Akhisar olurken, en az görüldüğü ilçe ise Kula. Manisa merkezde bugüne kadar toplam 187 vaka tespit edilirken, geriye kalan 1.094 hasta ilçelerde tespit edildi. Yetkililerin uyarı ve önlemleriyle virüs yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

En Büyük Tehlike Rehavete Kapılmak!

Yetkililer, virüsün etkisi geçmiş gibi davrananlara uyarıda bulunarak, Türkiye'nin başarıyla yürüttüğü Kovid-19 mücadelesinde geriye dönüş yaşanmaması için kritik bir dönemden geçildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ağalar, "Virüsün etkisinin geçtiğini kimse söyleyemez. 3 önemli kural var, olmazsa olmazımız: Maske takmak, el temizliği ve sosyal mesafe kuralı. Artık yeni normalimiz bu olmalı. Influenza ve koronavirüslerden deneyimimize göre bu, üst solunum yolu etkenleri arasına girebilir, sonbahar kış aylarında da bu şekilde devam eder, 2020 böyle geçebilir" ifadelerini kullandı.

İkinci Dalganın Gelme İhtimali Var! 

Rehavete kapılmanın tehlikelerine ilişkin ise Prof. Dr. Canan Ağalar, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Erken rehavete kapılmamak gerekli. Bu da ancak eğitimle olacak bir şey. Örneğin, ağzını ve burnunu kapatmazsan, taktığın o maskenin hiçbir fonksiyonu yok. Maske takınca ağzını ve burnunu düzgünce kapatacaksın. Defalarca söylendi. Ne kadar beklesek de bu eğitimi veremezsek, hiçbir zaman tam anlamıyla önlem alınmış olmayacak. Bireylere görev düşüyor. Hem kendimize bulaşmasını engelliyoruz hem de karşımızdakine. Karşılıklı sevgi ve saygı göstergesi. Ben takarsam ve karşımdaki takmazsa, bu bana saygısızlık. Sağlığımı hiçe saymak, sağlığıma saygısızlık. Düzgün maske takmak zor değil, alışkanlık kazanmak şart. İkinci dalganın gelme ihtimali var. Bu yıl maskeli gezmeye alışacağız. 3 kurala uyarsak sorun yok" dedi.

Haritadaki renkler ne anlama geliyor?

Kırmızı: Koronavirüse yakalan vakanın durumu ciddi ve hastanede.
Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.
Mor: Vaka evde izleniyor.
Yeşil: Koronavirüs test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan, evde izole edilen vaka.

İşte, Sağlık Bakanlığı 'Evde Hayat Var' uygulamasından alınan verilere göre Alaşehir Koronavirüs haritası ;
















alaşehir koronavirüs vaka sayısı alaşehir koronavirüs haritası alaşehir koronavirüs alaşehir koronavirüs haberleri manisa alaşehir koronavirüs