Alaşehir'de Koronavirüs Vakası Artıyor

Alaşehir Haberleri - Sağlık Bakanlığı 'Evde Hayat Var' uygulamasından ulaştığımız verilere göre, Alaşehir'de Koronavirüs vaka yoğunluğu hızla yayılıyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever - Alaşehir Manşet Haber - Sağlık Bakanlığından ulaştığımız resmi verilere göre, Alaşehir'de vaka yoğunluğu hızla artıyor. Buna göre, daha önce Koronavirüs vakası rastlanmayan bir çok mahallede pozitif vakalar görüldü. 

Alaşehir'de bir çok vatandaşımız hala Koronavirüs tehlikesinin farkında değil. Maske takmayı bir kenara bırakın, sosyal mesafe kuralları bile hiçe sayılıyor. 3 günlük sokağa çıkma yasağının ardından sevgi yolu sabah saatlerinde yine tıklım tıklımdı. Özellikle PTT önündeki kalabalık, Koronavirüsü ne kadar ciddiye aldığımızın özeti adeta. Polis ve zabıta ekiplerinin gayreti ile sosyal mesefa ayarlanıyor olsa da, ekiplerin oradan ayrılmasının ardından her şey eski haline dönüyor. Sosyal mesafe mi? O da ne!.. 

Alaşehir'de vatandaşlarımızın, bu salgının ciddiyetinin farkına varamamasının bir karşılığı elbetde olacak. İlçemizde Koronavirüs testi pozitif çıkan hasta sayısı her geçen gün artıyor. Bu umursamazlık devam ettiği sürece emin olun, bu günlerimizi mumla arayacağımızı içtenlikle söyleyebilirim. 

VİRÜS YAYILIYOR! 

Alaşehir Manşet Haber sitesi olarak geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığından ulaştığımız resmi verilere göre ilçemizdeki Koronavirüs vaka yoğunluğu haritasını paylaşmıştık.

Son paylaştığımız haritanın üzerinden daha bir hafta geçmeden ilçemizde pek çok mahallede yeni vakaların olduğu gözlemlendi. Bu mahalleler arasında; Selce, Uluderbent, Dağhacıyusuf Mahallesi ile Badınca Mahallesi mevkii var. 

Haritadaki renkler ne anlama geliyor?

Kırmızı: Koronavirüse yakalan vakanın durumu ciddi ve hastanede.
Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.
Mor: Vaka evde izleniyor.
Yeşil: Koronavirüs test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan, evde izole edilen vaka.

İşte, Sağlık Bakanlığı Evde Hayat Var uygulamasından alınan, ilçemizde yeni Koronavirüs vakalarının görüldüğü Mahallelerin görselleri aşağıdadır;

İlgili Haber İçin Tıklayınız;





alaşehir koronovirüs alaşehir hangi mahallelerinde koronavirüs vakası var alaşehir koronavirüs haberleri alaşehir koronavirüs son dakika haberleri