Alaşehir'de Koronavirüs Aşısı Yapılmaya Başlandı

Alaşehir Manşet Haber - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun Çin'de üretilen Koronavirüs aşısına kullanım onayı vermesinin ardından Alaşehir'de ilk aşı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülisatan Güngör'e yapıldı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever-Alaşehir Manşet Haber - Koronavirüs aşısına kullanım onayı verilmesinin ardından Alaşehir'de aşılama çalışmaları başladı. Kentteki sağlık çalışanları da randevu usulüne uygun olarak aşı olmaya başladı.

Dr. Gülistan Güngör, İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen programla Çin’den getirilen Sınovac’ aşısını vuruldu. Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleşen programda konuşan Güngör, ilçedeki tüm sağlık çalışanlarının aşı olacağını bildirirken, bulaşıcı hastalıklardan korunmada en etkili yönetimin aşı olduğunu, bu nedenle de vatandaşların aşıyla ilgili endişe etmemesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Biz hafta sonunu görmeden ilçemizde aşılanmayı isteyen tüm sağlık çalışanlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Bulaşıcı hastalıklarda temel korunma yöntemimiz aşıdır. Bizim şu an uyguladığımız aşı, Çin aşısı ve bilinen eski yöntemle İnaktif virüs şeklinde uygulanan bir aşı. Güvenilir, bildiğimiz bir yöntem dolayısıyla herhangi bir sıkıntısı olabilecek bir durum olmuş olsa bu aşı uygulaması zorunlu halde değilken ilk olarak kendimize uygulamak istemezdik. Etkinliğine ve tedavideki yerine inandığımız, güvendiğimiz için ilçemizde de ilk olarak ben oldum. Ülkemiz genelinde de Sağlık Bakanımız ilk aşıyı oldu. Dolayısıyla vatandaşlarımıza şunu söyleyeyim, aşıyla ilgili kafanızda bir soru işareti kalmasın, bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemimizin temeli aşıdır” dedi.

"Aşılama çalışmalarına sağlıkçılardan başladık"

Aşılama faaliyetleri ile Koronavirüs hastalığından kurtulacağımızı umut ettiklerini belirten İlçe Sağlık Müdürü Gülistan Güngör, "Aşı faaliyetlerine sağlık çalışanları ile başladık. Kamu veya özel olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına ve eczacılara aşılama yapılacak. Aşılama öncelikle sağlık çalışanlarına, sonrasında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ve sonra bakanlığın belirleyeceği gruptaki vatandaşlarımız da aşı yaptırabilecek. Biz çok kısa bir sürede, bir iki gün içerisinde belki de hafta sonu da çalışarak sağlık çalışanlarının hepsini aşılayacağız" dedi.

"Vatandaşların aşı konusunda tedirgin olmalarına gerek yok"

Vatandaşların aşı konusunda tedirgin olmamaları gerektiğini de aktaran Güngör, "Vatandaşlarımızın aşı konusunda tedirgin olmalarına gerek yok. Ben kesinlikle aşı olmalarını tavsiye ediyorum. İnsanların kafasında çok soru işareti var. Bu soru işaretlerinin olmaması adına ilk aşıyı biz olmak istedik ve aşımızı vurulduk" ifadelerini kullandı.




alaşehir koronavirüs aşısı alaşehir koronavirüs aşısı kimlere vurulacak alaşehir koronavirüs aşısı alaşehir aşı