Alaşehir'de Korkutan Tablo: 3 Ölü, 28 Yaralı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir, nüfusa oranla kıyaslama yaptığımızda Türkiye'de en çok trafik kazasının meydana geldiği kentlerin başında gelir. Her gün maddi hasarlı, küçük çaplı da olsa en az iki trafik kazasının meydana geldiği ilçemizde, son üç haftada meydana gelen kazalarda 3 vatandaşımız hayatını kaybetti en az 28 vatandaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanarak tedavi altına alındılar.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir, gün geçmiyor ki yeni bir trafik kazası ve ölüm haberi ile sarsılmasın. Nüfusa oranla kıyaslama yaptığımızda Türkiye'de en çok trafik kazasının meydana geldiği kentlerin başında gelen ilçemizde, her gün yeni can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. 

Son Üç Haftada 4 Ölü Onlarca Yaralı 

Alaşehir'de her yıl en az 50 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. İlçemizde son üç haftada yaşanan kazalarda bir çok ocağa yine ateş düştü. 18 Eylül 2020 tarihinde Alaşehir - Eşme karayolu Sobran Mahallesi mevkisinde İbrahim Alakent (27) isimli genç, motosikletiyle trafik levhasına çarparak şarampole yuvarlanmış ve hayatını kaybetmişti. Bu kazanın acısı henüz geçmemişken yaklaşık bir hafta sonra 26 Eylül 2020 tarihinde Hüseyin Kökpınar isimli gencin kullandığı motosiklet, park halindeki araçlara çarptı ve genç adam olay yerinde hayatını kaybetti. 

Motosiklet kazalarında kaybettiğimiz iki gencin acısı tazeliğini korurken 29 Eylül 2020 tarihinde traktör kazası ile yüreklerimiz ağızlarımıza gelmişti. Cengiz Candan (50) ve oğlu Ercan Candan (30) Bahadır ve Girelli mahallelerinin arasındaki rampadan aşağıya inerken frenlerin tutmaması sonucu yaklaşık 10 metrelik uçuruma yuvarlanarak traktörün altında kalmışlardı. Neyse ki bu kazayı can kaybı vermeden atlatmışlardı. 

26 yaşındaki Adem Şentürk'ü ise yine 29 Eylül tarihinde motosiklet kazasında kaybettik. Alaşehir–Kiraz kara yolu Hacıaliler Mahallesi Mevkiinde otomobille çarpışması sonucu genç adam hayatını kaybetmişti.

Bu kazalar, ilçede şok etkisi yaratmışken bir acı haber de fazla geçmeden, bir gün sonra 30 Eylül tarihinde geldi. Üzüm işçilerini taşıyan servis ile tanker çarpışmış 26 vatandaşımız yaralanmıştı. Neyse ki bu kazada can kaybı yaşanmamıştı.

Ve son olarak dün...

Alaşehir'den Salihli yönüne giden Osman Düzenli yönetimindeki 45 ABB 991 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Tolga Ç. (32) yönetimindeki 07 MEZ 52 plakalı otomobil Uzunoğlu üzüm işletmesi mevkiindeki kavşakta çarpıştı. Kazada otomobilin sürücüsü Osman Düzenli (66) olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan eşi Ayşe Düzenli (64) yaralandı. Alaşehir'de trafik kazası bir can daha aldı ve yaşlı çifti kaza ayırdı.

Alaşehir İlçe Kaymakamı, Alaşehir Belediye Başkanı, siyasi parti yöneticileri ve STK'lara sesleniyorum. Bu yitip giden canlar hepimizin. Koronavirüs ile nasıl sistematik bir şekilde, canla başla mücadele veriliyorsa, ilçedeki en büyük sorunların başında gelen trafik canavarı için de topyekün bir mücadele başlatılmalı. Zira, Koronavirüs için aşı bulunduğu taktirde bu sorun ortadan kalkacak. Ancak, sıkı tedbirler alınmazsa trafik kazaları her gün aramızdan birilerini almaya devam edecek. 



alaşehir son dakika ölüm haberleri alaşehir 45 haber son dakika alaşehir haber sitesi alaşehir traktör kazası alaşehir motor kazası alaşehir haberleri trafik kazası