Alaşehir'de Korkutan Koronavirüs Haritası

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de Koronavirüs vakalarında hızlı bir artış yaşanıyor. İlçedeki Koronavirüs artışı Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına da yansıdı. Harita, 'yüksek risk' anlamında gelen 'kırmızı' renge boyandı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasından ulaştığımız verilere göre, Alaşehir'de vaka yoğunluğu hızla artıyor. Buna göre Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ciddi azalma gözlemlenen virüs haritası, Ekim ayı ile birlikte ‘yüksek risk’ anlamında gelen ‘kırmızı’ renge boyandı.

Koronavirüsle mücadele son dönemde sıkıntılı günler geçiren Manisa ve ilçelerinde vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. İlk dalgada başarılı bir performans gösteren Alaşehir'de, Kurban Bayramı ve üzüm sezonunda vaka yoğunluğunda ciddi bir artış gözlenmedi. KIPKIRMIZI BİR İLÇE

105 bin nüfuslu Alaşehir'de vakalar ilçe merkezinde yoğunluk gösteriyor. Merkezde, yüksek riskli alanlar hızla artmaya devam ederken, ilçede neredeyse tüm köyler de risk altında. Özellikle Yeşilyurt, Gümüşçay, Piyadeler, Kavaklıdere, Yeniköy, Kemaliye, Uluderbent, Caberkamara, Killik, Baklacı, Badınca, Çakırcaali, Subaşı, Delemenler ve Narlıdere Mahallelerinde vaka yoğunluğundaki artış göze çarpıyor. İlçede şuan vaka yoğunluğu en ücra kırsal mahallelere kadar yayılmış durumda.

TÜRKİYE 7 AY ÖNCESİNE DÖNDÜ

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu hergün paylaşıyor. Son olarak 28 Ekim'de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 2305 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 77 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 27'ye, toplam vaka sayısı ise 368 bin 513'e yükseldi. Açıklanan 2305 hasta sayısı ile Türkiye 30 Nisan'daki 2615 hasta sayısı sınırına ulaşmış oldu.

Manisa Valisi Karadeniz, "Toplu Alanlardan Uzak Durun"

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, kentte koronavirüs vaka sayısında artış olduğunu açıkladı. Vatandaşa, zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunan Karadeniz, “Kendimizi ve sevdiklerimizi düşünerek hareket edelim. Taziye, geçmiş olsun, kutlama gibi nedenlerle dahi ziyaretlerden kaçınmamız, toplu bulunulan alanlardan uzak durmamız yüksek öneme sahip. Anlayış, sabır ve destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

İşte, Alaşehir İlçe merkezindeki Koronavirüs vaka yoğunluğu haritası aşağıdadır.Haritadaki renkler ne anlama geliyor?

Kırmızı: Koronavirüse yakalan vakanın durumu ciddi ve hastanede.
Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.
Mor: Vaka evde izleniyor.
Yeşil: Koronavirüs test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan, evde izole edilen vaka.

İlçe merkezi dışında kalan mahallelerin yoğunluk haritaları aşağıda verilmiştir.


























alaşehir korona alaşehir koronavirüs alaşehir korona haritası alaşehir korona vaka sayısı alaşehir haberleri alaşehir son dakika haberleri