Alaşehir'de Kiralık Ev Bulunamıyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - 

Alaşehir'de artan uyuşturucu bağımlılığı ve sıkça yaşanan trafik kazalarının yanında ilçeyi bekleyen en büyük sorunlardan biri de konut sıkıntısı. İlçede tarımda istihdam alanının geniş olması nedeniyle sürekli dışarıdan göç almasına bağlı olarak kiralık daire sıkıntısı yaşanmaya başladı. 100 binin üzerindeki nüfusuyla ilçede çevrimiçi ilan sitelerinde yalnızca 35 kiralık daire bulunuyor. İlçede kira fiyatları ise 3 bin TL'den başlıyor ve 10 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. 

Deprem sonrası afet bölgesinden başta komşu iller olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanına göç başladı. Vatandaşlar deprem riski taşıyan illerde ise; riskin düşük olduğu ve iş potansiyelinin yüksek olduğu ilçeleri tercih ediyor. İl değiştirme imkanı olanlar 'güvenli' ve iş bulabilecekleri şehirlere yönelirken, bu süreçte İstanbul ilk kez dışa göç veriyor. Kiralık konut fiyatlarındaki artış ilçede pek çok vatandaşın gündeminde. Pandemi sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanan daralmaya paralel olarak kiralık ev ihtiyacında görülen artış, konut fiyatlarına zam olarak yansıdı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, barınma sorunu yeniden gündeme geldi. Deprem nedeniyle evini kaybeden vatandaşlar çevre illere ve iş bulabildikleri kentlere göç etti. Alaşehir, iş bulabilme potansiyeli açısından göç alan ilçeler arasında yer alırken bu durum konut sıkıntısını beraberinde getirdi.

'KİRALARADA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUM'

Alaşehir'de artış gösteren kira fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Gündüz Gayrimenkul sahibi Sinan Gündüz yaptığı açıklamada; "Son iki yıldır enflasyon nedenli konut ve kira fiyatlarında artış hız kesmiyor. Ne konut ne de kiralarda düşüş beklemiyorum. Piyasada maalesef kiralık ev yok! Boş ev bulmak ayrı bir dert, yüksek kira ayrı bir dert. Ev sahipleri artan enflasyona bağlı olarak TL'nin değer kaybetmesi ile doğru orantılı olarak kira fiyatlarını yükseltmek istiyorlar. Kiracılar ise yüksek kira fiyatlarından şikayetçi. Her iki taraf da haklı. İlçede 1+1 dairelere semtine göre en az 2 bin 500 TL kira isteniyor. 5 bin TL’den başlayan 2+1 ve 3+1 daireler ise cep yakıyor. Eşyalı olarak sunulan dairelerin fiyatı ise 2’ye katlıyor. Özellikle İstasyon Mahallesi'nde kira fiyatları evin durumuna göre 6 bin TL'den başlıyor özelliklerine göre 15 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Kiracılar ilçede en çok İstasyon, Kurtuluş ve Fatih Mahallelerini tercih ederlerken, ekonomik durumlarına göre kısmen Sakarya Mahallesi'de tercih edilebiliyor. İlçede kira fiyatları Esentepe, Beşeylül, Şeyhsinan ve Yenimahalle'ye doğru gidildikçe düşüyor. Vatandaşlar ekonomik durumlarına göre mahalle tercihi yapıyorlar.

“EV VE ARSA ALAN KAZANIYOR”

Alaşehir'de artış gösteren konut sıkıntısına bağlı olarak artan kira fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Gündüz Gayrimenkul ortağı Abdullah Ertan ise yaptığı açıklamada en iyi yatırımın gayrimenkule olan yatırım olduğunu belirterek, "En karlı yatırım gayrimenkule olan yatırımdır. Daha önce gayrimenkul alan bir vatandaşımız en az yüzde 40 ile yüzde 50 arası bir kar ettiği gerçeği var. O yüzden yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı ev ve arsa almalarını öneriyoruz. Şu anda ilçemizde ev fiyatları evin mevki ve konumuna göre 600 Bin TL ile 3 milyon TL arasında değişiyor. Son yıllarda konuta erişimde maliyet, finansman ve fiyatların artmasıyla ciddi problemler yaşanıyor. Bu da dolaylı olarak arsalara olan ilgiyi oldukça artırdı. Şuan ilçede arsa satışlarına ciddi bir rağbet var" şeklinde konuştu.

alaşehir kiralık ev alaşehir satılık ev alaşehir gündüz emlak alaşehir emlakçı alaşehir sinan gündüz alaşehir abdullah ertan