Alaşehir'de kilosu 20 TL, İzmir'de tanesi 6 TL

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - İzmir’de özel bir alışveriş merkezinde yaprak sarması tane hesabı ile satılıyor. Tanesi 6 TL’den satılan yaprak sarması, yaprağın merkezlerinden biri olan Alaşehir’de vatandaşlar arasında şaşkınlık ile karşılandı. İlçede bin bir emek ile toplanan yaprağın kilosu 20 TL iken, komşu ilimiz İzmir’de sarılmış halinin tanesi 6 TL.   

Alaşehir’den İzmir’e iş görüşmesi için giden Gönül Ünlü isimli Alaşehirli iş kadını, özel bir alışveriş merkezinde satılan yaprak sarmasının fiyatını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ünlü, “Yaprak sarmasının tanesi 6 TL, iki tanesi 12 TL. Yorumu size bırakıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Bu Kadar Fiyat Farkı Olmaması Gerek”

Yaprağın merkezi konumunda olan Alaşehir’de çok çok ucuza üreticiden alınan yaprakların büyük şehirlerde çok afakî fiyat farkı ile satıldığını dile getiren Gönül Ünlü; “Bir iş görüşmesi için İzmir’e gittim. Bir şeyler atıştırmak için bir alışveriş merkezine gittim. Yemekler arasında yaprak sarmasının da olduğunu gördüm. Fakat fiyatı görünce adeta şok oldum. Yaprak sarmasının tanesine 6 TL fiyat belirlenmiş. İki tane yaprak sarması aldım 12 TL tuttu. İlçemizde yaprağın kilogram fiyatı 20 TL. Komşu ilimiz İzmir’e gidince fiyatlar nedense uçuyor. Bu kadar fiyat farkının olmaması gerek” ifadelerini kullandı.

“Yaprak Toplamak Ciddi Emek İstiyor”

İzmir’de yaprak sarmasının tanesine 6 TL fiyat biçilmesine tepki gösteren Alaşehirli üzüm üreticisi Bilal Türk, çiftçiliğin zor olduğunu, yaprak toplamanın ise çok zahmetli bir iş olduğunu dile getirerek; "Yaprak toplamak cidden çok zahmetli bir iş. Gece 5 civarı kalkılır ve bağa gitmek için hazırlıklar başlar. Gün ışımadan çiftçiler bağlarında yaprak toplamaya başlarlar. Hava ısındıkça yaprak dalından kopmaz bunun için ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur. Emek emek, teker teker toplanan yapraklar demetler halinde kelterlerde biriktirilir ve en son bohçalarda toplanarak alımcılara götürülür. Emek isteyen, başlı başına zahmetli bir iş. Bu kadar zahmet karşılığında üreticinin kazandığı para ortada. Öteki tarafta yanı başımızdaki İzmir’de yaprak sarmasının tanesine istenen fiyat ortada” dedi.



alaşehir yaprak alaşehir yaprak sarması alaşehir ticaret salamura yaprakları en iyi salamura yaprak markası manisa salamura yaprak toptan fiyatları izmir yaprak