Alaşehir'de Kara Kış Devam Edecek

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de Mart ayının sonlarına yaklaşmamıza rağmen şiddetli soğuklar henüz bitmedi. Bölgemizde bu gece yarısından itibaren kuvvetli zirai don bekleniyor.  

Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde 18-19 Mart gecesi ile 19-20 Mart gecesi kuvvetli zirai don bekleniyor. Cuma gecesi eksi 4 dereceye düşecek olan sıcaklıklar bir hafta boyunca sıfırın altında devam edecek. İlçede, kışın şiddetli geçmesi nedeniyle vatandaşlarda da ısınma sorunu gün yüzüne çıktı. Pandemi ile birlikte Ukrayna-Rusya savaşına bağlı olarak artan enerji maliyetleri kömürde fiyatları yükseltti. Kömür fiyatları ile birlikte artış gösteren elektrik zamları da vatandaşın adeta elini kolunu bağladı. Isınma sorununu nasıl aşacağını kara kara düşünen vatandaşlar, havaların bir an önce ısınmasını umut ediyor. 

Birçok İlçede Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Manisa'nın 9 ilçesi, Cumartesi gününden itibaren kar yağışlı bir havanın etkisine girecek.

Manisa’da kar yağışının Cumartesi gününden itibaren etkili olacağı belirtilen açıklamada Sarıgöl, Kula, Akhisar, Soma, Kırkağaç, Gördes, Demirci, Saruhanlı, Selendi ilçelerinde yağışları görüleceği bildirildi.

Alaşehir'de bir hafta boyunca sıfırın altında seyredecek olan sıcaklıklar Cuma ve Cumartesi geceleri -4 dereceyi görecekken, Pazar ve Pazartesi geceleri -2 dereceye düşecek. Salı gecesi ise -1 derece olan sıcaklar ile birlikte Cuma ve Cumartesi geceleri kuvvetli zirai don bekleniyor.

Alaşehir ve Sarıgöl için beklenen bir haftalık zirai don haritaları aşağıdadır. 

Alaşehir İçin Günlük Hava Tamin Raporunu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ...  

Sarıgöl İçin Günlük Hava Tamin Raporunu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ...  







alaşehir hava durumu 30 günlük alaşehir hava durumu alaşehirde 15 günlük hava durumu sarıgöl hava durumu sarıgöl hava durumu 45 günlük sarıgöl hava durumu 30 günlük