Alaşehir'de kar sürprizi: Yüksek kesimler beyaza büründü

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Hava sıcaklıklarının yurt genelinde aniden düşmesi kar sürprizini de beraberinde getirdi. Alaşehir'de Mayıs ayının son günlerinde yüksek kesimler adeta beyaza büründü.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından soğuk ve yağışlı hava ülke genelinde etkili olurken Alaşehir'in yüksek kesimlerine de dün akşam saatlerinde kar yağdı. İlçenin Horzumalayaka, Dağhacıyusuf Mahalleleri gibi yüksek kesimleri kar yağışının ardından beyaza büründü. Soğuk hava dalgasının etkili olduğu ilçe genelinde sıcaklıklar 10 derece birden düşerken, İlçe merkezinde sağanak yağış yüksek rakımlı yerlerde ise kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada soğuk hava dalgasının 2-3 gün daha süreceğini belirtti.

"KIŞ KURAK GEÇTİ, KAR YAĞIŞINA SEVİNDİK"

İlçede Mart ayı sonunda kar sürprizi ile karşılaşan Mehmet Türk isimli vatandaş, "Alaşehir'de çok kurak bir kış sezonu geçirdik. Kar yağışı bizi oldukça memnun etti. Kar yağınca toprak suya doyuyor. Yer altı sularımız için, derelerimiz için kar çok daha iyi oluyor. Ayrıca kar mikrobu da kırar. Kışın kurak geçmesinin ardından Mart ayı sonunda kar yağması bizi şaşırttı. Artık mevsimler kayıyor. Kışın mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar neticesinde meyve ağaçları çiçek açmış, bağlar uyanmaya başlamıştı. Umarım soğuk havalar mahsul veriminde olumsuzluk yaşatmaz. Allah'ım afatından korusun tüm çiftçilerimizi" ifadelerini kullandı.






alaşehir kar alaşehir kar yağışı alaşehir kar var mı