Alaşehir'de Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kuruldu

Alaşehir'de fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz kalma tehlikesi olan, sosyal dışlanmaya ve her türlü ayrımcılığa uğrayan kadınlara; hukuksal, psikolojik, sosyal ve aile danışmanlık hizmeti vermek ve dayanışma sağlamak amacıyla Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu. Bu kurum ile ilçede kadınlarımızın daha güçlü, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güvenli bir ortamda yaşamaları amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Alaşehir Belediyesi tarafından kurulan Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Dost Eller, Dost Bakkal ve Evde Bakım Hizmetleri ile temel hedeflerini belirten kurum müdürü Avukat Özlem Horasan; "Müdürlük bünyemizde bulunan Psikolog, Aile Danışmanı, Sosyolog, Avukat ve deneyimli saha personeliyle yardıma muhtaç bireylere temel ihtiyaçlarını karşılamaları konusunda yardımcı olmak, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunun, güçlendirilmesi yönünde çalışmalarda bulunmak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunmak ve ilgili Sivil Toplum Örgütleri, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmak kurumumuzun hedefleri arasındadır. Alaşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların her zaman yanlarında olmaya çalıştıklarını belirten Avukat Özlem Horasan; "Psikolojik Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Pedagojik Danışmanlık, Hukuki Danışmanlık, evde bakım, evde temizlik, evde Psikososyal hizmetlerini ücretsiz vermekteyiz.

Belediyemizin hizmetlerinden haberdar olmayan ya da ulaşmakta zorluk çeken (yatağa bağımlı,kronik hastalığı olan, yaşlı, özel gereksinimli, gebe ve lohusa) bireylerin de hizmet alabilmesi için, saha ekibimiz vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçları doğrultusunda onlara destek olmaktadır. Ayrıca kurumumuzdan hizmet alan tüm vatandaşlarımızın bilgileri kesinlikle gizli tutulmaktadır. Bizlerden destek almak isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile bizlere başvurabilirler" ifadelerini kullandı. "KADIN - ERKEK EŞİTLİĞİ YERELDE BAŞLAR"    

Kadın-erkek eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet konusunda ülkede yaşanan olayların gündemde yer almaya devam ettiğini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu; "İnsan haklarından, eşitlikten ve özgürlükten taviz vermeden, yerel yönetim olarak, bu duruma kayıtsız kalamazdık. Kadınların sosyal hayattaki varlığını arttırmak, kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi bizleri derinden yaralayan ve toplumda iz bırakan olayların önlenmesi noktasında ilgili tüm paydaşlar ile ortak akılla hareket ederek çözümler üretmeye çalışıyoruz.

Zorda olan bir kadının bile hayatına dokunabilmemiz veya zor durumda olan bir çocuğumuza yardım eli uzatabilmemiz bizim için çok önemli. Alaşehir Belediyesi olarak kadına yönelik baskı ve şiddeti engellemek adına eşitlik yerelden başlar düşüncesiyle somut adımlar atmak üzere yola çıktık. Bu kapsamda Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzü hayata geçirdik" dedi.

alaşehir sosyal hizmetler müdürlüğü alaşehir kadın aile sosyal hizmetler müdürlüğü alaşehir belediye avukat özlem horasan alaşehir belediye başkanı ahmet öküzcüoğlu