Alaşehir'de İzmir Usulü Sandviç (Kumrucu) Açıldı

Alaşehir Manşet Haber - İzmir'le özdeşleşmiş bir sandviç, Kumru, artık Alaşehir'de de yapılıyor. Soğuksu Mahallesi Ahmet Işık Caddesi üzerinde hizmete giren iş yerinde, kumruyu artık yeme şansınız var.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - İzmir’le özdeşleşmiş bir sandviç, Kumru. Jülyen doğranmış sosisler ve kızartılmış kaşar peynirinin çeşitli malzemelerle birleşmesiyle ortaya çıkıyor. Kumru artık Alaşehir’de de yapılıyor. Soğuksu Mahallesi Ahmet Işık Caddesi üzerinde hizmete giren iş yerinde, kumruyu artık yeme şansınız var.

İşyeri sahibi Ethem Taşın,”Günümüzde içerisine kömürde pişmiş sucuk, sosis, salam, kaşar peyniri ve domatesin yanı sıra ketçap ve mayonez de eklenerek hazırlanan sandviçlere de kumru denmiştir. Kumru, İzmir ile özdeşleşmiş bir damak tadı. İlçemizde de rutin tost alışkanlığının dışına çıkarak, vatandaşlarımızı farklı bir lezzet ile buluşturmak için iş yerimizi açtık. İlçemizde bir çok kişi Kumruyu ilk kez bizim yerimizde tattı" ifadelerini kullandı.

Aslen İzmir'li olan fakat işi dolayısıyla Alaşehir'de yaşayan ve ara ara Kumru yemek için buraya gelen müşteri Ahmet Özdil ise, "Aslen İzmirliyim. Jeotermal sektöründe görev yapıyorum ve işim dolayısıyla yaklaşık üç yıldır Alaşehir'de ikamet ediyorum. Eşim ile birlikte ilçede meşhur olan Kapama ve Alaşehir Pidelerini yedik çok güzel her ikiside. Daha sonra Kumrucu açıldığını öğrendim. İzmir'i anımsatacak bir damak tadının Alaşehir'de olması eşimi de beni de çok sevindirdi. Eşimle birlikte her hafta sonu Sevgi Yolu turundan sonra muhakkak buraya gelir ve Kumru yeriz" dedi.        

alaşehir alaşehir tostçuları alaşehir tost alaşehir kumrucu