Alaşehir'de İş Bulabilmek Umuduyla 2 Gün Yol Yürüdü

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Manisa'nın Turgutlu ilçesi'nde ikamet eden 54 yaşındaki kimsesiz adam, Alaşehir'de iş bulup çalışabilmek için 2 gün yol yürüdü. Otobüse verecek parası olmadığı için 90 kilometrelik yolu yürüyerek kateden adam "Turgutlu'dan Alaşehir'e gelebilmek için 2 gün yol yürüdüm. Salihli'ye geldiğimde bir lokanta sahibi halimi görüp üzüldü ve bir çorba ile su ikram etti. Allah razı olsun. Orada içtiğim çorba ile gücümü toparlayıp Alaşehir'e kadar geldim" dedi.

Turgutlu'da İzzettin Mahalesi'nde ikamet eden ve kimsesi olmayan vatandaş, Alaşehir'de çalışıp para kazanabilmek umuduyla 90 kilometrelik yolu yürüyerek katetti. Yolculuğunun 2 gün sürdüğünü belirten Tibet Emek isimli vatandaş, Turgutlu Kaymakamlığı'ndan aldığı yoksulluk maaşı ile geçimini sağlıyor. Geçimini sağlayabilmesi için çalışmasının da gerekli olduğunu belirten Tibet, "1968 Salihli doğumluyum fakat yaklaşık 10 yıldır Turgutlu'da ikamet ediyorum. Annem ve babamı kaybettim. Evin tek çocuğuydum başka kardeşim yok bu yüzden tek başıma kaldım. Akrabamız da yok. Tek başıma geçimimi sağlıyorum, Kaymakamlıktan yoksulluk aylığı alıyorum ama yetmiyor. Benim de çalışmam gerekiyor. Alaşehir'de üzüm sezonunda çok fazla iş olduğunu biliyorum. O yüzden sezon başlamadan önce Alaşehir'e gidiyorum. Yol param olmadığı için yürüyerek gidiyorum. Cumartesi sabah saatlerinde yola çıktığımda Pazar günü akşam ezanı okunmadan Alaşehir'de oluyorum. Alaşehir'de ise Tepeköy Mahallesi'ne gidiyorum. Orada köyün misafirhanesi var beni orada misafir ediyorlar. Geçen senede gelmiştim. Tepeköy halkının gönlü bol. Allah hepsinden razı olsun. Bana hep yemek verdiler işe çağırdılar geçen sene. Bu sene de bu yüzden Tepeköy'e geldim çalışmak için. Üzüm sezonu bitene kadar gücüm yettiğince bir şeyler kazanmaya çalışacağım. Bu kazandığım para ile de bir sene geçineceğim" dedi.       

"1 Sene Çalıştırdılar Paramı Vermediler" 

Almış olduğu fakirlik maaşının yanında ilave olarak gücünün yettiğince gündelik işlere de gitmeye çalışan Tibet Emek, fakirliğin çok zor olduğunu belirterek, "Alaşehir'de çalışmak için Turgutlu'dan yürüyerek yola çıktım. Bir gün boyunca bir şey yemeden ve içmeden yoluma devam ettim. Ertesi gün Salihli'ye geldiğimde gücüm iyice kesilmişti Allah razı olsun bir lokanta sahibi halimi gördü ve bana çorba ikram etti. Kendime geldim ve yoluma devam ettim. Allah hayırsever tüm vatandaşlarımızdan razı olsun. Yol param dahi olmamasının sebebi beni çalıştırıp paramı vermediler. Koyun sürüsü olan biri bana çobanlık yapmamı teklif etti. Aylık 3 bin TL veririm dedi. Sözüne güvendim ve yaklaşık bir buçuk yıl boyunca çobanlık yaptım. Bana sadece sigara paramı verdi ve karnımı doyuruverdi. Ne zaman para sorsam hep sonra dedi. Bir buçuk yıl idare ettim ve baktım bana paramı vermeyecek jandarmaya şikayet ettim. Fakat köylüler hepsi sürü sahibini haklı çıkardı. Bir hak talep edemedim. Oradan hak ettiğim paramı alabilseydim bu kadar eziyet çekmezdim. Bu dünyanın ahireti de var. Hakkımı helal etmiyorum. Allah büyüktür ona güvenir ve ona sığınırım. Rabbim güç kuvvet verdikçe geçimimi sağlamak için çalışmaya devam edeceğim" dedi.


alaşehir tepeköy mahallesi alaşehir gariban alaşehir yolsul insan