Alaşehir'de İki Mahallede Muhtarlık Seçimi Yapılacak

Alaşehir Manşet Haber - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde muhtar seçilen ancak daha sonra hayatını kaybedenler için 6 Haziran tarihinde ara seçim yapacak. İlçemizde 2 ayrı mahallede muhtarlık seçimi yapılacak. Toygar ve Işıklar Mahallesi sakinleri, 6 Haziran'da yeni muhtarlarını seçecek.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever - Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de Toygar ve Işıklar Mahallesi sakinleri, 6 Haziran’da yeni muhtarlarını seçecek.

İlçemizde 2 muhtarın hayatlarını kaybetmesi sonucu muhtarlık koltukları boşalan iki mahallede 6 Haziran Pazar günü seçmenler sandık başına gidecekler. Toygar Mahallesi Muhtarı Salih Yıldırım ve Işıklar Mahallesi muhtarı Süleyman Baştürk hayatlarını kaybettikleri için, iki mahallede yeni muhtarların belirlenmesi için toplam 924 seçmen sandık başına gidecek.

TOYGAR MAHALLESİ

Toygar Mahallesi’nde eski muhtar Salih Yıldırım’ın 2020 yılı Aralık ayında hayatını kaybetmesinden sonra muhtarlık görevine gelen ve halen muhtarlık görevini yürüten Adan Menderes Girgin ile 2009-2019 yılları arasında muhtarlık yapan Yusuf Aşkın tekrar muhtar olabilmek için yarışırken, Toygar Sulama Kooperatifi başkanı Emin Dönmez ile birlikte 3 muhtar adayı mahallelerindeki 374 seçmenin oylarını alabilmek için yarışacaklar. 

IŞIKLAR MAHALLESİ

Işıklar Mahallesi’nde muhtar Süleyman Baştürk’ün 2020 yılı Kasım ayında hayatını kaybetmesinden sonrasında yerine aza Süleyman Erdoğan görevi üstlenmiş, 6 ay olan yasal görev süresi aşılınca YSK tekrar seçim kararı almıştı. Muhtarlık görevini yürüten Süleyman Erdoğan ve Sadık Demir mahallelerindeki 550 seçmenin oy kullanacağı seçimde muhtar olabilmek için yarışacaklar.

Öte yandan 6 Haziran’da Türkiye genelinde muhtarlık, ihtiyar heyeti gibi toplamda 752 yerleşim biriminde seçim yapacak.

alaşehir seçim alaşehir seçim sonuçları alaşehir toygar mahallesi alaşehir ışıklar mahallesi alaşehir