Alaşehir'de iki mahallede doğalgaz altyapısı tamamlandı

Alaşehir'de İstasyon ve Kurtuluş Mahallelerinin doğalgaz alt yapıları tamamlandı ve bina girişleri kutulama işlemleri bitirildi. Bu iki mahalle gaz verilebilir durumda. Peki sırada hangi mahalleler var ve evlerimize doğalgaz tesisatı döşetirken nelere dikkat etmeliyiz.

Reklam
Reklam

Alaşehir, modern yaşamın nimetlerinden biri olan doğalgaza kavuşmanın heyecanını yaşıyor. İlçenin iki en büyük mahallesi olan İstasyon ve Kurtuluş Mahalleleri'nde yüzlerce aile bu konforu yaşamaya başladı.

Ekonomik, çevreci ve konforlu enerji kaynağı doğal gazın kullanımını yaygınlaştırmak için ilçede çalışmalar aralıksız devam ediyor. Fatih Mahallesi'nde çalışmalarda sona yaklaşılırken 2024 yılı içerisinde Hacıbey ve Yenice Mahalleleri'nde çalışmalar kademeli olarak başlayacak.Eve Doğalgaz tesisatı döşenirken nelere dikkat edilmeli?

Alaşehir’de ALA Doğalgaz Mühendislik firma sahibi Makine Mühendisi Ramazan Savran, evlerine doğalgaz döşetecek vatandaşların öncelikle şartnamelere dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatarak; "Doğalgaz tesisatı döşenirken dikkat edilmesi gereken unsurlardan en önemlisi doğalgaz borularının açıkça görülebilecek ve kolayca ulaşılabilecek durumda olmalarıdır.Doğalgaz tesisat boruları sıva altına yerleştirilmemeye özen gösterilmelidir. En kritik aşamalardan bir tanesi de doğalgaz tesisatı döşenirken sızdırmazlıktır. Amacına uygun plastik sızdırmazlık malzemeleri kullanılarak doğalgaz tesisatında olası bir sorun önlenebilir. Doğalgaz tesisatında sızdırmazlık için macunla birlikte keten de kullanılmalıdır. İstenmeyen kazalara ve yangına sebebiyet verilmemesi için sızdırmazlıkla ilgili tüm kontroller doğalgaz tesisatında yapılmalıdır" ifadelerini kullandı. 

"Bölgeye Uygun Kombi Seçilmeli" 

Alaşehir'de şebeke sularının kireçli olduğunu belirten Makine Mühendisi Ramazan Savran; "Alaşehir’de şebeke suları oldukça kireçli olduğu için buna göre kombi seçimi yapılmalı. Aksi taktirde cihazda korozyona neden olur bu da cihazın ömrünü kısaltır. Doğalgaz tesisatına radyatör seçilirken de kullanılacak alanların büyüklüğü karşılaştırılmalı ve bunun gibi radyatör sayısı da buna bağlı olarak seçilmelidir.Kombinin yerine bu sebeple doğru karar verilmelidir. Doğalgaz tesisatı, kısa sürede döşenmelidir ve doğalgaz tesisatı döşenirken balkona kurulum yapılmayarak kombi korumalı bir alana önü kapalı şekilde konumlandırılmalıdır. Doğalgaz tesisat vanalarının nasıl bağlandığı önem taşımaktadır ve kaynağın iyi yapılması gerekir. Aksi halde kaynak eksikliği problemi oluşur. Doğalgazın hava ile temasında patlama olacağından çalışmalarda uzman kişiler seçmeye özen göstermelisiniz. Böylece doğalgaz tesisatında kurulum bitmeden hataları fark ederek düzeltmek oldukça hayat kurtarıcı olacaktır" dedi.

alaşehir doğalgaz Eve Doğalgaz tesisatı döşenirken nelere dikkat edilmeli? alaşehir ramazan savran alaşehir ala doğlagaz alaşehir doğalgaz firmaları