Alaşehir'de Hurda Araçlar Toplatılacak

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de ortak kullanım alanlarına terk edilerek, hurda, atıl ve kullanılamaz hale gelmiş araçlar ekipler tarafından trafikten men edilip otoparka çektirilecek.

İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliğini ve kamu düzenini tehlikeye atan cadde, sokak ve meydanlardaki, hurda, atıl araçlar konulu yayınlanan genelge doğrultusunda Alaşehir İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun başkanlığında Hurda/ Atıl araçların toplatılması konulu toplantı gerçekleştirildi.

Son zamanlarda hurda araçların uzun süre park edilmesinden kaynaklı artan şikayetlerden sonra ekipler harekete geçti. Bununla birlikte cadde, sokak, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarına terk edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz hale gelmiş, bu alanlara ya da özel mülkiyete bırakılan araçların görüntü kirliliği oluşturmasıyla beraber ekipler tespit çalışmalarını başlattı.

“Hurda/ Atıl Araçların Toplatılması” konulu bir genelge gereğince cadde, sokak, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarına ya da özel mülkiyete konu yerlere uzun süreli bırakılan; terk edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz hale gelmiş araçların, oluşturdukları görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra patlama ve yanma riski de taşımaları nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğini tehdit edici olduğundan, söz konusu araçların niteliklerine göre (hurda ya da terk edilmiş olma durumuna bağlı olarak) İlçe belediyesince belirlenen hurda depo alanları veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınmasına karar verildi.

Yapılan toplantıya Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb.Nadir Bilbay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Koordinatörü Himmet Güneş, Milli Emlak Şefi ile Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri katıldı.


alaşehir hurda araç alaşehir kaymakam alaşehir belediye alaşehir