Alaşehir'de hırsızlık anı güvenlik kamerasına takıldı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir'de bir markete giren hırsız kasadan bin 500 TL civarında para çaldı. Hırsız, dükkandaki kamera ve alarm sistemlerini devre dışı bırakabilmek için tüm kabloları kopardı. Markete verdiği zarar yaklaşık 10 bin TL. 

Olay, Baklacı Mahallesi'nde meydana geldi. Geçtiğimiz gece saat: 02.30 sıralarında Seriner Market'e giren hırsız kasada bulunan bin 500 TL civarındaki nakit parayı aldı. Hırsızın alarm ve kamera sistemlerini devre dışı bırakmak amacıyla tüm kabloları koparması ve markete girebilmek için asma tavanı tahrip etmesi sonucu dükkana verdiği zarar ise yaklaşık 10 bin TL. 

Hırsızlığın yaşandığı marketin sahibi Şevket Seriner; "Geçtiğimiz gece saat 2 civarı marketin yanında evi olan bir abimiz dükkandan alarm sesi duyduğunu bana bildirdi. Hemen markete gittim. İçeri girmeden önce camdan içeriye baktım herhangibir şey görünmüyordu. Kapıyı açtım ve markete girdiğimde rulo pecetelerin yere düştüğünü gördüm. O ana kadar hırsızlık olayının olabileceğini hiç düşünmemiştim. Herhalde rulo peçeteler yere düşünce sensörler bunu algıladı ve alarm sistemi devreye girdi dedim kendi kendime. Rulo peceteleri rafa koymak için kafamı kaldırdığımda gözüm tavana ilişti ve dükkana hırsız girdiğini fark ettim. Güvenlik kameralarını izlediğimde marketin arka tarafında havalandırma için küçük bir pencere vardı. Bir insanın oradan girebilmesi çok çok zor. Hırsız oradan girmeyi başarmış ve asma tavanı kırarak yukarıdan aşağıya sallanmış. Alarm sistemleri devreye girince de panikle tüm kabloları koparmış ve kasadaki nakit parayı alarak geldiği yerde kaçmış. Kasada bin 500 TL nakit para vardı onu almış. Hırsızın dükkana verdiği zarar çaldığı paranın kat kat üzerinde. Yaklaşık 10 bin TL zararım var. Olayı jandarma ekiplerine bildirdik. Allah razı olsun ekipler çok detaylı bir şekilde inceleme yaptılar. Jandarma istihbarat birimleri konu ile ilgili sürekli araştırma halindeler. Umarım hırsız en yakın zamanda bulunur" ifadelerini kullandı. 

Konu ile ilgili jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. 




alaşehir hırsızlık alaşehir hırsızlık olayı alaşehir 45 haber alaşehir son dakika haberleri alaşehir olay