Alaşehir'de Her Cebe Göre Kestane Var

Kış gecelerinin hem lezzetli, hem de besleyici vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan kestane fiyatları, geçen yıla göre ikiye katlanırken, yine de, pazarda her cebe göre kestane bulmakta mümkün.

Reklam
Reklam

Özellikle soba yanan  evlerde  kış  gecelerinin közlenerek tüketilen kestane bu yıl, rekolte düşüklüğü yaşıyor. Rekolte düşüklüğüne karşılık, kalite daha yüksek. Alaşehir semt pazarında  tane  bakımından büyüklüğüne göre fiatlar değişiyor. Tane iriliğine göre geçen yıl 70-100 TL arasında olan kestane fiatları, bu yıl en  küçük boy kestane 140 TL’den başlayıp, 200 TL’ye kadar alıcı buluyor. 

Alaşehir Semt pazarında kestane satan Ahmet Külcü, kendi ürünlerimiz satıyoruz. Bu yıl rekolte düşük ama, kalite güzel. Fiatlar geçen yıla göre iki katına çıktı, ancak yinede tane iriliğine göre her cebe uygun kestane bulmak mümkün.  Tane iriliği en küçük boyutta olan kestaneler 140 TL, tane iriliğine göre 170TL, 180 TL ve en iri boyutta olanlar 200 TL. olarak alıcı buluyor. Bu yıl  kestane ağaçları hastalandığı için verim düştü. Ancak kestane veriminin düşük olması kestaneleri daha iri ve duble olmasına neden oldu.  Kestane haşlama ve közleme olarak tüketilebilir, ancak soba üzerinde közlenen kestanenin tadı ve yemesinin zevki daha güzeldir. Özellikle kış mevsiminin uzun gecelerinde, evimizde otururken, hem soba ateşiyle ısınırız, hem de közlenen kestanenin tadı başkadır. Evlerinde soba olmayanlar, tavada, fırında, közde ve haşlama olarak kestane tüketebilirler, ama  hiç birisi soba üzerinde közlemeyi tutmaz. İnternetten okuduğumuza göre kestanenin yararları kalbimize iyi geliyor, sindirim sistemimizi düzenliyor, bağışıklık sistemini geliştiriyor, kemik sağlığına iyi geliyor ve  vücut dayanıklılığını artırıyormuş" dedi.

alaşehir kestane kestane fiyatları kestane fiyatları ne kadar kestane fiyatları kaç para