Alaşehir'de hayalinde ki börek evini açtı, siparişlere yetişemiyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir'de yaşayan 2 çocuk annesi 43 yaşındaki Hatice Çetler, hayalindeki börek evini açtı. Kendi patronu olan kadın girişimci yapmış olduğu çeşit çeşit börekler ile siparişlere yetişemiyor. 

Kabak köftesi, sade ve içli pişiler, sigara böreği, gül böreği çeşitleri ve gözleme (saç pidesi) üretimi yaptığını ifade eden kadın girişimci Hatice Çetler, kendi iş yerini yeni açmış olmasına rağmen vatandaşların ilgisinin oldukça fazla olduğunu, özellikle kahvaltılık almak isteyenlerin rağbet gösterdiğini söyledi. Ev kadınları da özel olarak vermiş oldukları siparişlerini burada iş yerimizde hazırlıyoruz ve gelip bizden teslim alıyorlar. Uygun fiyatlarımız ve kaliteli ürünlerimiz ile kısa sürede adımız duyuldu. Ev tadında, doğal ürünlerimiz ile ürettiğimiz ürünler için siparişlere yetişemiyoruz. Şehit Evren Kara Meslek Lisesi (Eski Kenan Evren Meslek Lisesi) karşısında hizmet veren dükkan özellikle dışarıdan oldukça fazla sipariş alıyor.

Yıllardır hayalini kurduğu iş yerini açan Hatice Çetler, “Yıllardır bu sektörde çalışıyorum ama hayalimde hep kendi dükkanımı açmak vardı. Kendi imkanlarımızla gerekli harcamaları yaparak araç gereçlerimizi temin ederek iş yerimi açtım. Her sabah erken saatlerde büyük bir heyecanla dükkânımı açıyorum. Her sabah Bismillah diyerek sağ ayakla içeri gireriz, hamur işlerini hazırlamaya başlarız. Gözleme (saç pidesi), kabak köftesi, sade ve içli pişiler, sigara böreği ve gül böreği çeşitleri yapıyoruz. Bunların yanı sıra ilave olarak o gün ne sipariş geldiyse onu çıkartıyoruz. Buradaki hiçbir ürünümüzde katkı maddesi yok. Evimizde nasıl yapıyorsak burada da aynı şekilde yapıyoruz.

Kadın isterse, çalışırsa yapar. Gerçekten özverili bir şekilde çalıştığın zaman kazanamayacağımız hiçbir şey yok. Bütün kadınların kendine özgü bir meziyeti vardır. Önemli olan cesaret edip onu ortaya dökebilmek ve bir de özverili çalışmak. Kadınların kendindeki başarıyı görebilmeleri çok önemli. Çalışmakla insan yıpranmaz, aksine çalışmak insanı ayakta tutar. Kadınlara önerim korkmasınlar, cesaret etsinler. Yeter ki kendilerine güvensinler. En büyük desteği çocuklarımdan alıyorum. Alaşehir'e böyle bir lezzet kazandırdığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.



alaşehir kahvaltı alaşehir börekçi alaşehir kahvaltı salonu alaşehir girişimci alaşehir girişimci kadın