Alaşehir'de Hava Kirliliği Artıyor

Alaşehir Manşet Haber - Son günlerde gözle görülür hale gelen hava kirliliği, Alaşehir'de etkisini göstermeye başladı. Soba dumanından çıkan gazın etkisiyle, özellikle akşam saatlerinde vatandaşlar sokaklarda dolaşmakta zorlanıyor.

Reklam
Reklam

Havanın soğumasıyla birlikte, Alaşehir adeta duman altında kaldı. Kış aylarının akşam saatlerindeki en büyük sorunlarından olan soba bacalarından çıkan dumanlar, her yıl olduğu gibi bu yılda etkisini gösteriyor. Soba ve kaloriferlerden çıkan dumanlar şehrin üzerinde adeta dumandan bir bulut oluşturuyor.

Kış ayılarına girdiğimiz bu günlerde, soba kullanımı da artış gösterdi. Bununla birlikte özellikle akşam saatlerinden sonra havada kirlilik oranları artmaya başladı. Hava sıcaklıklarının akşam saatlerinden itibaren düşmesiyle artan soba kullanımı, Alaşehir’de hava kirliliğine yol açtı. Soba gazı etkisi ile, yaz mevsimlerinde bağlara atılan zirai ilaç kalıntıları da, akşamları havada sis bulutu şeklinde görünüyor. Hava kirliliğinin akşam saatlerinde hassas seviyeye kadar yükselmesi nedeni ile, özellikle üst solunum yolları rahatsızlığı olan kişilerin 19.30-22.00 saatleri arasında çok fazla sokağa çıkmamaları sağlıkları açısından son derece önemli.

Soner VATANSEVER / ALAŞEHİR MANŞET

alaşehir alaşehir haberleri alaşehir hava alaşehir hava kirliliği