Alaşehir'de esrarengiz cinayet beş yıl sonra aydınlatıldı

2018 yılında çobanlık yaparken kaybolan İ.Y'nin cesedi, 2023 yılında katil zanlısı M.K'nın izne çıktığı sırada DSİ kanalında cesedi gömdüğü alanda kazı yaparken yakalanmasıyla bulundu. M.K, uyuşturucu suçundan cezaevindeydi ve İ.Y'yi öldürdüğünü itiraf etti. İ.Y'nin cesedi parçalara ayrılmış ve farklı noktalara gömülmüştü. M.K, Alaşehir Adliyesi tarafından tutuklanarak Alaşehir M Tipi Kapalı Ceza Ve İnfaz Kurumuna gönderildi.

Reklam
Reklam

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - İ.Y isimli şahsın 05.09.2018 tarihinde çobanlık yapmak maksadıyla M.K.isimli şahsın yanında çalışmaya başlamış, Uşak ilinde yaşayan ailesi tarafından 2019 yılında Müge Anlı programına kayıp olarak bildirilmiş olup, konu jandarma tarafından ihbar olarak kabul edilerek değerlendirilmeye alındı. Yapılan araştırmalarda kayıp şahsın M.K (Uyuşturucu ve Uyarıcı Md Suçundan Cezaevinde) tarafından öldürülmüş ve cesedin Alaşehir'e bağlı Killik Mahallesi bölgesinde olabileceği değerlendirildi.Şüpheli M.K. nın 23.09.2023 günü cezaevinden (10) gün izne ayrılması üzerine takibe alınmış ve Killik Mahallesi merası mevkiine DSİ kanalına geldiği, elinde kürek ile çukura girerek kazmaya başladığı görüldü. Şüpheli kazı alanında yapılan dur ihtarına uyumayarak sazlık bölgeye kaçıp saklandı ve kısa süreli kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. M.K ile yapılan mülakatta 2018 yılında İ.Y isimli şahsı öldürdüğünü ve DSİ kanalına gömdüğünü beyan etmesi üzerine gözaltına alındı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma İstihbarat Timleri (JASAT) ile bölgede 3 gün boyunca aralıksız devam eden kazı çalışması sonucunda 30.09.2023 günü (bugün) saat:14.30 sıralarında İ.Y (Erkek/1958 doğumlu) isimli şahsa ait olduğu değerlendirilen 2 farklı noktada kemik parçaları ve içinde İ.Y'e ait nüfus cüzdanının da bulunduğu kıyafetlere ulaşılmış ve cesete ait tüm uzuv parçaları bulunarak İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Şüpheli M.K itirafta bulunarak Alaşehir Adliyesince tutuklanarak Alaşehir M Tipi Kapalı Ceza Ve İnfaz Kurumuna teslim edildi.

alaşehir cesed alaşehir son dakika ölüm haberleri alaşehir son dakika haberleri alaşehir ceset