Alaşehir'de Festival Heyecanı Başladı.

Alaşehir Manşet Haber - Uzun bir aradan sonra ilk kez topluluk halinde  festival kutlayan Alaşehirliler, İrem Derici konseri ile coştu.

Reklam
Reklam

 

Pandemi nedeniyle ara verilen  kutlamalar tekrar başladı.  30 Ağustos Zafer Bayramı ile Alaşehir’in Kurtuluş şenlikleri bir arada kutlanıyor. Kutlamalar Alaşehir Üzümlü Kavşak’tan  Alaşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde , Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar yürüyüş yapılarak başladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşe Alaşehir Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, eşi Selen Öküzcüoğlu, belediye meclis üyeleri de katıldı. Vatandaşlar balkonlardan el sallayarak, bayrak asarak ve bayrak sallayarak destek verdiler. Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu meydanda vatandaşlara bayrak dağıttı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda kurulan 3 metre boyundaki üzüm maketine taze üzüm sarıldı. Vatandaşlar hem üzüm yediler, hemde hatıra fotoğrafı çektirdiler.Meydan girişte tüm vatandaşlardan hes kodu ve ateş ölçümü yapıldı. Maskesiz girişlere izin verilmedi, maskesi olmayanlara maske dağıtıldı.  

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan kutlamalar saygı duruşundan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Kemaliye Seymen  ve  Zeybek Ekibi gösterilerinden sonra eşi Selen Öküzcüoğlu ile sahneye çıkan belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, pansemi ile mücadele ediyoruz. Morale ihtiyacımız vardı. Geçen sene 30 Ağustos’u evlerimizden kutlamak zorunda kalmıştık.  Şimdi beraber kutlamanın sevincini ve onurunu hep beraber yaşıyoruz.  Bu zafer Türk’ün diriliş destanıdır.   Atamız hattı müdafa yoktur , o satıh ta tüm vatandı.  İşte o vatanda sizin için yatanların torunları burada.  Kadınlarımız kağnılarıyla mermi ve erzak taşıdılar.  Daha 15’ini doldurmamış çocuklar düşmanların üzerine koştular.  O al bayrak bayrağımızı, sancağımız yere düşürmemek için ordumuz var gücüyle çalıştı. 1922’de kazanılan bu savaşta tüm dünya anadolunun Türk yurdu olduğunu öğrendi ve tescillendi. Millet egemenliğine dayanan Türkkiye Cumhuriyetinin bağımsızlık ve laikliğe dayanan Türkiye Cumhuriyetinin de temelini attı. Ben bu savaşta başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile minnetle ve şükranla yad ediyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun, dedi.   

İrem Derici sahne aldı. Uzun süredir konser özlemi çeken Alaşehirliler coştu, İrem Derici’nin söylediği 24 şarkıya hiç ara  vermeden eşlik ettiler. Bir ara coşan İrem Derici, “ Ben Alaşehir’den ev alacağım, Alaşehir’e yerleşeceğim. Türkiye’nin değişik yerlerinde, yurt dışında  konserlere gidiyoruz, ama ben böyle coşkulu izleyici görmedim, bende böyle olmayı çok severim, dedi.

alaşehir festival alaşehir konser alaşehir irem derici alaşehir